Pratite nas preko:
Olimpijske igre, olimpijski krugovi
Foto: Beta (AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File)

Ostalo

Evo ko predstavlja Srbiju na Zimskim olimpijskim igrama mladih: Poznato ko nosi zastavu

Srbiju će na Zimskim olimpijskim igrama mladih u Gangvonu predstavljati sedmoro sportista, saopšteno je danas iz Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

ZOI mladih biće održane od 19. januara od prvog februara u provinciji Gangvon u Južnoj Koreji.

Na ovom multisportskom događaju u organizaciji Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) učestvovaće oko 1.900 sportista uzrasta od 15 do 18 godina.

 – Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati sedmoro sportista u pet različitih sportskih disciplina, i to u nordijskom skijanju, skeletonu, brzom klizanju na kratkim stazama, biatlonu i alpskom skijanju. U brzom klizanju na kratkim stazama našu zemlju predstavljaće najuspešniji mladi sportista Srbije iz zimskih sportova do sada, osvajač srebrne medalje sa prošlogodišnjeg zimskog EYOF-a Luka Jašić. U alpskom skijanju takmičiće se Aleksa Lalić, dok će u nordijskom skijanju nastupiti Andrija Tošić. Srbiju će u skeletonu predstavljati Bogdan Despotović i Lazar Mikić, a u biatlonu Hanna Jelena Braun i Abdulkerim Hodžić – saopšteno je iz OKS.

Sonja VAsić
Sonja Vasić; Foto: MN Press

Ko nosi zastavu za Srbiju?

Na Zimskim olimpijskim igrama mladih u Gangvonu, svaka zemlja će imati dva nosioca zastave (jednog dečaka i jednu devojčicu). Ispred Tima Srbija, nosioci zastave biće Luka Jašić i Hana Jelena Braun.

 – Prethodnica i prvi članovi tima su već stigli i smestili se i opšti utisak je da su uslovi zadovoljavajući. Biće svakako logističkih izazova po pitanju smeštaja, transporta itd. ali to je upravo zadatak šefa misije i administracije OKS da budu dobar i kvalitetan servis sportistima, kako u pripremi Igara, tako i na samom takmičenju. Optimistični smo usled porasta tima Srbije u odnosu na prethodna izdanja Igara, jer će nas predstavljati sedam sportista u pet različitih sportskih disciplina. Takođe nas raduje što su sportisti imali i zapažene rezultate tokom kvalifikacionog i pripremnog perioda, pa se možemo nadati kvalitetnim nastupima. Potrudićemo se da svi sportisti se vrate sa lepim uspomenama, iskustvom šta znači biti deo olimpijske porodice i da maksimalno iskoriste kulturno-edukativni karakter takmičenja za upoznavanje sa duhom i vrednostima Olimpijskog pokreta – izjavila je šef Misije Olimpijskog komiteta Srbije za Igre u Gangvonu Sonja Vasić.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Ostalo