Pratite nas preko:
NFL
NFL se menja (Foto:Beta(AP Photo/Julio Cortez)

Još sportova

Istorijski dan za američki fudbal: Prva žena nastupila na meču i umalo izvela potez utakmice

Hejli Van Vuris, sejfti univerziteta Šenandoa, postala je prva žena koja je zaigrala na jednom meču iz koledž kategorije (NCAA) u Vinčesteru, na poziciji koja nije šuterska.

Njen tim je slavio sa 48:7 protiv koledža Hunijata, a devojka je umalo zabeležila sek u prvoj četvrtini kada je oborila kvoterbeka protivničkog tima, malo nakon što je izbacio loptu.

dobrodoslica500

Ipak, pas je bio nekompletan na trećem daunu pa je Hejli, može se reći, vrhunski odradila svoj posao.

– Ovo je nešto neverovatno. Samo sam htela da izađem na teren i odigram svoju igru. Želim da pokažem drugim ljudima šta žene umeju i mogu, i da pokažem šta ja mogu. Ovo je veliki trenutak za mene, učinila sam nemoguće mogućim i uzbuđena sam zbog toga – rekla je Van Vorisova.

Njen učinak je samo jedan u nizu poslednjih pokušaja inkluzije žena u koledž fudbal.

Tokom 2020. godine Sara Fuler, sa Vanderbilta, postigla je dva ekstra poena (šut) i postala prva žena koja je postigla pogodak na utakmici Pauer fajv konferencije.

Liz Histon je 18. oktobra 1987. postala prva žena koja je postigla pogodak na koledžu, takođe ekstra dva poena za Vilmet protiv Naia koledža.

OVDE POGLEDAJTE KOMPLETNU SOCCERBET PONUDU ZA NFL DANAS

Kejti Hnida je postala prva žena koja je pogodila na meču FBS lige za Nju Meksiko 30. aprila 2003.

Ejpril Gros je bila druga kojoj je to uspelo 2015. dok je Tonja Bouler prva žena koja je pogodila fild gol (tri poena) na meču NCAA divizije za Zapadnu Alabamu 13. septembra 2013.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova