Pratite nas preko:
Aleksa Avramović protiv Kanade
Aleksa Avramović (Foto: FIBA)

Ostalo

Lisica koja pokriva trećinu planete: Srpski heroj “zapalio” društvene mreže

Srbija je u istorijskom finalu Svetskog prvenstva, a tamo će nastupiti i jedan od najzaslužnijih za taj uspeh, Aleksa Avramović, koji je za kratko vreme postao apolsutni ljubimac srpskih navijača. Sve ih volimo, to stoji, ali specifične karakteristike i borbenost izdvajaju Čačanina od ostalih.

Zato i ne čudi što je još tokom meča, Aleksa postao totalna mim zvezda na društvenim mrežama gde su navijači ukazali poštovanje za sve što je postigao tokom karijere.

Neki su se šalili da 70 odsto planete prekriva voda, a ostatak od 30% Avramović. Tako su svojevremeno govorili i za Kantea, vezistu koji je Lesteru doneo šampionsku titulu u Premijer ligi. Ipak, ono što Aleksa radi je impresivnije.

Neke je borbeni Čačanin, pak, podsetio na lisicu kradljivca iz kokošinjca, čuvenog lika iz crtanih filmova.

A tu je i poruka na češkom, za one koji ne razumeju srpski.

Čak se i FIBA našalila na račun nemoćnog Šeja Gildžusa-Aleksandera koji je završio u džepu sjajnog beka Partizana. Citirali su stihove čuvenog benda “Polis”.

Neke je Aleksa podsetio i na rakuna kradljivca hrane…

U svakom slučaju, srpski reprezentativac je pokazao veliko srce i posvećenost na čemu su mu čestitali i saigrači posle meča. Pored selektora Pešića priznanje mu je odao i kapiten.

– Sjajni Aleksa, kad se samo setim da je dva dana gledao kako će da ukrade loptu Šaiju – kroz smeh je otkrio Bogdanović.

I Marko Gudurić je pohvalio Avramovića, kao i Ognjena Dobrića.

– Šta reći? Ja tu energiju nisam video u svojoj karijeri. Da im poželim da dobro spavaju večeras i sutra i da nastave u ovom ritmu. Trudimo se da ih ispratimo u agresiji, ali sve od njih počinje. Delimo teren sa njima, sa ostalima, samo da nastavimo u tom ritmu – poručio je Gudurić.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Ostalo