Pratite nas preko:
LAs Vegas Formula 1
Foto: Beta (AP Photo/John Locher, File)

Ostalo

Predsednik će morati pred sud? Nameštao rezultate u Formuli 1

Predsednik Međunarodne automobilske federacije (FIA) Mohamed Ben Sulajem nalazi se pod istragom.

Razlog je mešanje u rezultat prošlogodišnje trke Formule 1 za Veliku nagradu Saudijske Arabije.

Uzbunjivač je rekao FIA da je Ben Sulajem navodno intervenisao kako bi se poništila kazna vozaču Aston Martina Fernandu Alonsu na trci u Saudijskoj Arabiji prošle godine, preneo je “BBC”,

Tvrdnja se nalazi u izveštaju službenika FIA za usaglašenost sa Etičkim komitetom Paola Basarija u koji je BBC imao uvid.

Uzbunjivač je naveo da je Ben Sulajem pozvao šeika Abdulaha bin Hamasa bin Isu Al Kalifu, koji je potpredsednik FIA za sport za region Bliskog istoka i Severne Afrike i rekao mu da misli da bi Alonsovu kaznu trebalo poništiti.

Alonso je dobio kaznu od 10 sekundi za nedozvoljeni rad na njegovom bolidu dok je služio prethodnu kaznu od pet sekundi tokom trke.

Zbog te kazne Alonso je sa trećeg mesta pao na četvrto, iza Džordža Rasela iz Mercedesa, a povlačenje kazne vratilo ga je na pobedničko postolje.

U izveštaju se navodi da je uzbunjivač rekao da je Ben Sulajem tražio od stjuarda da ponište svoju odluku o kazni sa Alonsa. Kako se navodi, Basari je iskoristio izraz “pretendere”, što na italijanskom znači zahteva ili očekuje.

Očekuje se da će Etičkom komitetu biti potrebno četiri do šest nedelja da izda svoj izveštaj.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Ostalo