Pratite nas preko:
Klinde Skijanje Pad
Foto: Beta (Peter Schneider/Keystone via AP)

Ostalo

Spust u Vengenu obeležio jeziv pad Klindea: Norvežanin prebačen u bolnicu (VIDEO)

Švajcarski skijaš Marko Odermat pobednik je spusta, koji je u okviru Svetskog kupa vožen u Vengenu. Odermat je do svoje 31. pobede u Svetskom kupu, a druge u spustu, stigao rezultatom 2:25,64 minuta.

Švajcarac je slavio ispred Francuza Siprijana Sarazana, koji je juče pobedio u superveleslalomu u Vengenu. Sarazan je bio sporiji za 0,59 sekundi od Odermata.

Na poslednji stepenik pobedničkog postolja popeo se Italijan Dominik Paris koji je za Odermatom zaostao za čak 1,92 sekunde.

Današnji spust u Vengenu obeležio je i pad Norvežanina Aleksandera Omota Kildea koji je najverovatnije doživeo tešku povredu desnog kolena. Kilde je pao pred samim ciljem, kada je izgubio kontrolu i udario u zaštitnu ogradu. On je, posle ukazane pomoći na stazi, helikopterom prebačen u bolnicu.

Odermat je prvi u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 1.016 bodova, drugi je Austrijanac Marko Švarc sa 464, a treći Sarazan sa 460. U poretku spusta, vodeći je Odermat sa 376 bodova, a iza njega su Sarazan sa 310 i Paris sa 229 bodova.

U Vengenu je sutra na programu slalom.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Ostalo