Pratite nas preko:
Jakob Ingerbrigsten
Foto:Beta(AP Photo/Martin Meissner)

Atletika

Oterali oca sa Svetskog prvenstva: Šokantna priča o rijaliti Norvežanima

Završeno je atletsko Svetsko prvenstvo u Budimpešti, a nakon njega stiže nam rijaliti atletska porodica iz Norveške. Tri brata, Henrik, Filip i Jakob i njihov otac toliko su zaintrigirali javnost svojim delima da se o njima snima već peta sezona rijalitija u toj skandinavskoj državi.

Oni su se takmičili na najvećoj smotri atletičara u Mađarskoj, ali njihov otac nije bio tu i to sve zbog neverovatne priče koja je počela u januaru 2022. godine.

“Tata dajemo ti otkaz”

Drama kreće nakon bolovanja, oca Gerta Ingebrigtsena kada su ga njegova tri sina otpustili sa mesta trenera. Oni su pod očevim okriljem izrasli u svetske atletske zvezde u trkačkim disciplinama nakon čega su odlučili da mu uruče otkaz.

Međutim Gert nije odlučio da se povuče već je nastavio da podiže mlade atletičare do svetskih razmera i pravi superzvezde od njih. Na Svetskom prvenstvu njegovi sinovi suprotstavili su se upravo momku, Narvu Nordasu, kojeg trenira njihov otac i nije se slavno završilo.

Pet sezona rijalitija

Porodica Ingebrigsten uspela je da bude izuzetno zanimljiva i intrigantna tamošnjoj javnosti te se o njima snima rijaliti koji već ima pet sezona. Emisija je bazirana na praćenju njihovih sportskih uspeha, rivaliteta ali i života.

Rijaliti se zove “Team Ingebrasten”, a Norvežani su dobili ono što je i očekivano, napetost je kuminirala na Svetskom prvenstvu u Budimpešti kada je na trci na 1500 metara Nordas kojeg trenira “otac” u poslednjih desetak metara pretekao Jakoba Igrebrigstena i preoteo mu srebrnu medalju.

Ne mogu da ga gledaju kad navija za druge

Nordas je vremenom izrastao u jednog od najboljih atletičara na svetu u discipline na 1500 metara, dok je Jakob najveća atletska zvezda Norveške, pa je rivalitet između njih izuzetno veliki. Tri brata su tražila od saveza da zabrani njihovom ocu da putuje na prvenstvo zbog, kako se navodi, nemogućnosti da mentalno budu stabilni kad vide da on ne navija za njih već za nekog drugog.

Odgovor saveza, koji je očigledno uključen u celokupnu šaradu, bio je potvrdan. Gertu Ingebristenu zabranjeno je da putuje na Svetsko prvenstvo zbog toga što njegovi sinovi neće biti skoncentrisani na trku kada vide njega.

Ironično ti momci imaju redom 32, 30 i 23 godine.

Iznervirani vređali savez

Nekoliko sastanaka imali su Gert i Nerv sa čelnicima saveza, međutim nije došlo do dogovora. Rijaliti je sve ispratio, a na celokupnu situaciju imali su zanimljiv komentar: “Ljudi se*u, nije im ovo vrtić”.

Da braću slučajno ne bi ometao Nerv, savez je odlučio da im obezbedi različite hotele kako bi mogli da budu usresređeni na obaveze na prvenstvu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Atletika