Pratite nas preko:
Gol Islanda; Foto: Twitter/EHF EURO

Još sportova

Jedan od najneverovatnijih golova u istoriji rukometa: Ni Islanđanin nije svestan šta je uradio (VIDEO)

Evropsko prvenstvo u rukometu koje je u toku “kupuje” sve više poklonika ovog sporta širom planete. Zaista gledamo jedan od najboljih i najkvalitetnijih turnira, mečeve sa puno golova, posebno onih atraktivnih. U subotu smo svedočili jednom od najneverovatnijih u istoriji.

Izveli su ga Islanđani, koji su uprkos porazu od Francuske 39:32, apsolutne zvezde društvenih mreža. Jer ono što su uspeli da urade, verovatno, ni oni sami nisu bili svesni da je moguće.

A akcija je, naizgled, vrlo jednostavna. Srednji bek Gisli Kristijanson je sa srednjeg beka bacio “cepelin” ka desnom krilu Odinu Rikardsonu. Lopta mu je otišla malo iza leđa, nije uspeo da zarotira kukove i uputi udarac licem na golu, pa je to morao da učini iza leđa. Usledila je popularna “kokica” koja je završila u samom ćošku mreže.

Fenomenalan gol koji je i sam EHF proglasio sa najlepši u dosadašnjem toku šampionata. Ipak, Islanđanima neće mnogo pomoći pošto su bez bodova i nemaju više šanse za prolaz u polufinale. U toj grupi je Francuska na prvom mestu sa šest, drugu poziciju dele Mađarska i Austrija sa po četiri, dok Nemačka ima tri, a Hrvatska samo jedan.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova