Pratite nas preko:
Dragan Pešmalbek; Foto: MN Press

Još sportova

Tragičar Srbije direktno u metu: Ovo je sramota!

Ako se za neki trenutak može reći da je bio presudan u porazu Srbije od Crne Gore, to je promašeni zicer koji je izveo Dragan Pešmalbek. Umesto u dva gola prednosti za “orlove”, on ga je pretvorio u sopstveno isključenje od dva minuta. Nakon toga je Crna Gora vezala tri gola i potpuno preokrenula meč u svoju korist.

Na kraju je rukometna reprezentacija Srbije eliminisana sa Evropskog prvenstva sa samo jednim osvojenim bodom i dva bolna poraza. Dragan Pešmalbek je posle meča izneo veliko nezadovoljstvo, nazvavši igru Srbije sramotnom.

– Šta mogu da kažem, sramota je šta smo pokazali danas, način na koji smo igrali. Nismo trošili energiju, mnogo grešaka smo pravili… Moramo da napredujemo, da ne radimo iste greške naredni put – rekao je nakon meča.

Saglasan je sa ocenom da je nesrećni remi sa Islandom nacrtao put Srbije u naredna dva meča.

– Mislim da nismo samo danas izgubili. Protiv Islanda i Mađarske smo morali bolje da igramo, možemo mnogo bolje, na nivou smo najboljih ali nažalost danas nismo ništa pokazali – zaključio je Pešmalbek.

Drama u finišu i rasplet u poslednjoj sekundi

Srbija je dva minuta pre kraja meča izjednačila na 28:28, a onda je imala napad za vođstvo. Međutim, blok crnogorske selekcije zaustavio je udarac Petra Đorđića. Borozan je potom doneo vođstvo Crnoj Gori 29:28, a onda je Bogdan Radivojević šest sekundi pre kraja iz sedmerca doneo izjednačenje Srbiji (29:29).

Selektor Crne Gore Vlado je zatražio tajm-aut, a onda je Grbović u poslednjoj sekundi doneo pobedu svom timu od 30:29.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova