Pratite nas preko:
IVANA SPANOVIC VULETA iz Srbije skok u dalj na Svetskom Dvoranskom Prvenstvu u atletici u hali Stark ArenI, Beograd 20.03.2022. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS ATLETIKA, IAAF, WORLD ATHLETICS INDOOR CHAMPIONSHIP, BELGRADE 2022, SVETSKO DVORANSKO PRVENSTVO SVETA
Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Atletika

Sad još to olimpijsko zlato: Ivana Vuleta osvojila Dijamantsku ligu, pa pomagala povređenoj rivalki

Jagoda na vrhu torte! Tako je Ivana Vuleta (nekada Španović) završila letnju atletsku sezonu. Trijumf na završnom mitingu Dijamantske lige u Judžinu joj je doneo i novi pehar, tačnije peti put je šampionka.

Najbolja svetska skakačica u dalj do pobede na poslednjem mitingu sezone je došla skokovima od 6,85 metara i 6,77 metara.

dobrodoslica500

Razlog zašto su joj bila potrebna oba skoka jeste što je isti najbolji skok imala i Ese Brume. Zbog toga se računao i drugi najbolji skok, a Nigerijkin je bio samo 6,69 metara.

Ivana pomogla povređenoj rivalki

Nigerijska atletičarka se i povredila pa u poslednjoj seriji nije mogla da skače, što je Vuleti olakšalo put do osvajanja prvog mesta, a samim time i ukupne titule šampionke takmičenja.

Interesantno, upravo je Ivana bila ta koja je prva prišla Nigerijki kada je shvatila da je povređena.

– Zanimljiva scena viđena je u poslednjoj seriji finala Dijamantske lige. Ivana Vuleta je uspela da izjednači skok Nigerijke Ese Brume i da pređe u vodstvo, a upravo je nigerijska atletičarka sledeća trebalo da skače. Međutim, ona je ostala da sedi na klupi, a prva joj je prišla Ivana. Znala je Vuleta da Brume ima problem sa povredom zato što je tokom celog takmičenja Brume komunicirala sa Goranom Obradovićem u odsustvu svog trenera u Judžinu. Ivana je uskočila da joj pomogne i krenula da čisti mini-frižider od flaša, kako bi napravila prostor da Nigerijka stavi nogu u njega i počela odmah da hladi povređeno stopalo – navodi se na sajtu Srpskog atletskog saveza.

Nedostaje još samo olimpijsko zlato

– Osećam se neverovatno. Srećna sam što sam mogla da dođem ovde, pre svega, zbog svog bola i stvari sa kojima se mučim zbog povrede Ahilove tokom cele sezone. Stvarno sam želela da završim sezonu na način na koji sam planirala, pa sam jako srećna zbog mog trofeja. Petog, to je ludo – izjavila je Vuleta posle osvajanja Dijamantske lige.

Zaista jedno neverovatno leto za srpsku atletičarku koja je pre manje od mesec dana osvojila najzad i toliko čekano i željeno zlato na Svetskom prvenstvu na otvorenom, u Budimpešti. Ivani je ovo i treći uzastopni osvojeni “dijamant”.

Sad joj samo nedostaje olimpijsko najsjajnije odličje.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Atletika