Pratite nas preko:
Radost rukometasa Srbije na utakmici kvalifikacija za Svetsko Prvenstvo protiv Slovacke u SC SPENS, Novi Sad 30.04.2023. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS RUKOMET, HANDBALL, SRBIJA, SERBIA, SLOVAKIA, SLOVACKA, KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO, WORLD CUP QUALIFIERS
Rukometaši Srbije igraće 4 puta protiv Španije u borbi za Svetsko i Evropsko prvenstvo, Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Još sportova

Španija kao sudbina: Tzv. Kosovo poslalo Srbiju ponovo na Crvenu furiju, sad u kvalifikacijama za EP

Španija kao sudbina srpskih rukometaša u 2024. godini. Nakon što smo ih izvukli u baražu za Svetsko prvenstvo, sada smo sa njima i u kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo 2026. godine.

Osim njih nacionalni tim Srbije će igrati još protiv Italije i Letonije u okviru grupe 4. Interesantno je da je Srbija najpre trebalo da ide u grupu 6, ali pošto je iz poslednjeg šešira u tu grupu izvučena reprezentacija tzv. Kosova, onda su “Orlovi” prebačeni u grupu 4. U grupi 6 su Nemačka, Farska Ostrva, Ukrajina i tv. Kosovo.

Selekcija Borisa Rojevića ima daleko veće šanse da izbori odlazak na kontinentalnu smotru najboljih, nego na Svetsko prvenstvo. Uz Špance smo favoriti grupe, pogotovo jer na EP odlaze po 2 prvoplasirane selekcije iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije iz grupa.

Interesantno je da je selektor Letonije nekadašnji srpski reprezentativac Davor Čutura. Predvodi ih jedan od najboljih desnih bekova sveta, Dainis Krištopans, bivši igrač Vardara i PSŽ-a.

Daleko, daleko teži zadatak biće u maju u baražu protiv “crvene furije” koja je apsolutni favorit u tom dvomeču. Prvi meč igra se 8. ili 9. maja na Iberijskom poluostrvu, dok je revanš tri dana kasnije u Srbiji.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova