Pratite nas preko:
Vaterpolisti Partizana, proslavljaju osvajanje prvenstva Srbije, na bazenu Banjica. Beograd, 05.06.2018. Foto: MN press / vm Vaterpolo, Partizan, Zemun, Prvenstvo Srbije, Radost

Još sportova

Vaterpolisti Partizana nemaju gde da igraju i treniraju: Već 2 meseca nije popravljen kvar na bazenu na Banjici

Najtrofejniji klub Srbije nema gde da igra u novoj sezoni! Muke Vaterpolo kluba Partizan traju već godinama, a čini se da iz sezone u sezonu situacija postaje samo gora. Sada nemaju gde da igraju svoje utakmice kao domaćini.

Prema rasporedu crno-beli bi trebalo da dočekaju Vojvodinu 1. oktobra, ali pitanje svih pitanja je gde će ta utakmica da se igra?!

dobrodoslica500

Kuća Partizana – zatvoreni bazen na Banjici trenutno nema uslove. Tačnije, bazen nije u funkciji zbog kvara na filterima. Zato na njemu niti mogu da se igraju utakmice, niti da se trenira.

Zbog toga su vaterpolisti crno-belih u pripremnom periodu trenirali na otvorenom bazenu, ali to je bilo zato što je toplo vreme. Međutim, šta će biti kada se vremenske prilike pokvare s obzirom da je leto prošlo?!

Sedmostruki šampion Evrope se usled celokupne situacije oglasio saopštenjem.

Saopštenje Partizana

– Bazen SRC ‘Banjica’, godinama stecište evropskih, svetskih i olimpijskih šampiona, trenutno je prazan i njegova budućnost je neizvesna. Nažalost, od 26. jula, bazen je van funkcije zbog kvara na filterima, prema izjavi nadležnih organa. Ovakva situacija nije prihvatljiva za klub kao što je Partizan, bilo da se radi o mlađim kategorijama ili prvom timu. Partizan je čak i tokom ratnih vremena proizvodio igrače koji su osvajanjem odličja, u juniorskim i seniorskim selekcijama, naciju činili ponosnom. Sad, dok je prvenstvo u toku, a prvi meč na domaćem terenu zakazan je za 1. oktobar, hitno molimo nadležne organe i sve one koji mogu da pomognu da bazen poprave i napune vodom što je pre moguće. Ovo je ključno kako bismo osigurali da naša deca i članovi prvog tima budu spremni za sezonu, a klub nesmetano nastavio da proizvodi buduće olimpijske šampione. Vreme je da zajedno radimo na ponovnom uskađivanju sa vaterpolo tradicijom i radosti koju donosimo naciji – piše u saopštenju Partizana.

Da li će njihov apel biti uslišen na vreme, ne znamo. Ali nije isključeno da će Partizan možda i prvih nekoliko mečeva kao domaćin igrati na nekoj drugoj lokaciji.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova