Pratite nas preko:
FILIP FILIPOVIC vaterpolista Olimpijakosa Pirej na utakmici LEN Lige Sampiona F8 protiv Novog Beograda na bazenu 11 april, Beograd, 31.05.2023. godine Foto: Marko Metlas Vaterpolo, Nevi Beograd, Olimpijakos Pirej, LEN Liga Sampiona, F8

Još sportova

Sa legendom u napad na Ligu šampiona: Najmlađi srpski klub stvorio “drim tim”

Vaterpolo klub Novi Beograd zaustavljen je na poslednjoj stepenici u pokušaju da se domogne Lige šampiona minule sezone, a u novi pokušaj jedan od najmlađih klubova Evrope ulazi osetno pojačan, angažovanjem trofejnog reprezentativca Filipa Filipovića.

Legendarni vaterpolista stiže iz atinskog Olimpijakosa kao pokazatelj aspiracija u borbi za sve trofeje ove sezone. Novobeograđani su ga imenovali i za kapitena, što mu je veliki motiv.

dobrodoslica500

– Od samog početka ciljevi se znaju, dobro su poznati, tako je i napravljena ova ekipa. Pridružio sam se ekipi i mogu samo da kažem da je ovo zaista skup sjajnih momaka. Treba da održimo nivo treninga i atmosferu… Ići ćemo utakmicu po utakmicu, duga je sezona. I malo specifična, kao što i znate zbog takmičenja koja očekuju ove momke u reprezentativnim selekcijama – poručio je Filipović.

Prvo Kup, pa sve ostalo

Nadaju se u Novom Beogradu najvrednijem klupskom trofeju, ali i peharu Kupa Srbije, koji im je izmicao prethodnih godina, i još nijedan nije završio u njihovim vitrinama.

– Prvi korak je definitivno Kup Srbije, posle toga sledi malo duža pauza, a onda imamo nastavak Lige šampiona i završnicu domaćeg i regionalnog takmičenja. Naravno i F4, ako Bog da. Ciljevi su jasni, mi smo tu da ih ispunimo i to je naš posao – zaključio je novi kapiten srpskog šampiona.

Filip Filipović je, dakle, prva zvezda tima, ali ne i jedina. Duško Pijetlović će nositi centarsku liniju, ostao je i Nikola Jakšić, kao i Radomir Drašović. Ispomoć na bekovskim pozicijama će im biti Dimitrios Skumpakis, kao i kapiten iz prethodne sezone Angelos Vlahopulos.

Gigant sa 11. aprila

U klub se vratio Miloš Ćuk, koji je pre tri sezone bio jedan od najboljih strelaca ekipe Vladimira Vujasinovića, a angažovani su i brojni srpski reprezentativci, kao i inostrana pojačanja.

Za Novi Beograd naredne sezone igraće: Vasilije Martinović, Miroslav Perković, Marko Radulović, Savo Ćetković, Frančesko Demikelis, Đorđe Vučinić, Dimitrios Skoumpakis, Alvaro Granados, Nikola Lukić, Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Lazar Dobožanov, Angelos Vlahopulos, Miloš Ćuk, Filip Filipović i Duško Pijetlović.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova