Pratite nas preko:
Nikola Jakšić; Foto: MN Press

Još sportova

Srbija blistala, pa potonula u borbi za 5. mesto: Grci ogolili sve mane “delfina” u Zagrebu

Vaterpolisti Srbije imaju kvalitet, tu nema dileme, ali kao da ova generacija koju predvodi selektor Uroš Stevanović nema “glavu” potrebnu za velika takmičenja. Videlo se to u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Zagrebu protiv Mađarske. Tada je Srbija ispala tako što je Marku Raduloviću ispala lopta prilikom izvođenja peterca). A ponovilo i u razigravanju za plasman od 5. do 8. mesta. Bolja od Srbije bila je i reprezentacija Grčke rezultatom 12:10 (3:5, 4:2, 1:1, 4:2).

“Delfini” su utehu tražili protiv rivala iz finala Olimpijskih igara, kada su slavili i postali šampioni. Delovalo je da su i ovog popodneva ušli izuzetno motivisano u meč. Jer, konstantno je prednost bila na strani srpskih igrača, najpre jedan, a onda i dva razlike. Sve je delovalo dobro posle prve četvrtine kada je bilo 5:3, a onda i sredinom druge deonice kada je na semaforu stajalo 6:4.

A onda je usledio strmoglavi pad Srbije, koji je teško objašnjiv. Grčka je uspela da preokrene rezultat sa tri brza gola. Na poluvremenu je rezultat bio u egalu – 7:7. Baš kao i nakon treće deonice kada je Srbije samo privremeno zaustavila svoj pad.

Grčka je u poslednjoj deonici ogolila sve mane srpskog tima, a ponajviše one mentalne, jer su napadi bivali sve brzopletiji, a odbrana sve šira i bušnija. “Heleni” su, mora se priznati, iskusniji i “namazaniji” u ovom trenutku i to su materijalizovali za krajnji trijumf.

Izabranici Uroša Stevanovića će, dakle, igrati za 7. mesto u Evropi, a protivnik će biti poraženi iz duela Crna Gora – Rumunija. Taj, poslednji meč na šampionatu, vaterpolisti Srbije će igrati u utorak.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova