Pratite nas preko:
Rukometašice Crvene zvezde sa peharom Kupa Srbije
Rukometašice Crvene zvezde sa istorijskim peharom Kupa Srbije, Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Još sportova

Zvezda se vratila iz -4 i u trileru na sedmerce osvojila prvi pehar u istoriji kluba

Rukometašice Crvene zvezde uspele su da osvoje prvi trofej u istoriji kluba. One su u dramatičnom finalu Kupa Srbije posle boljeg izvođenja sedmeraca pobedile Železničar iz Inđije 32:30.

Nikada pre crveno-bele rukometašice nisu bile ni u prilici da se bore za trofej, ali ekipa koja je napravljena letos sa ciljem da napadne “duplu krunu” je ostvarila pola ciljeve.

Nakon 60 minuta igre rezultat je bio 26:26 i to nakon što su gošće iz Beograda nadoknadile zaostatak od 4 gola u poslednjih petnaestak minuta meča. Sara Garović i Aleksandra Stamenić, uz golmanku Kačarević su povukle crveno-bele u tim trenucima.

Aleksandra Stamenić, Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Morao je da se igra produžetak, tačnije po pravilima 2 produžetka od po 5 minuta (29:29). Ali kako ni posle toga nije bilo pobednika, pristupilo se izvođenju sedmeraca.

Kačarević je tu izrasla u heroinu odbranivši dva udarca sa sedam metara (Jovanovićevoj i Pakši). Za Zvezdu su bile precizne Majkić, Glušica i Veličković, a samo je Stamenić promašila, što je bilo dovoljno za konačan trijumf i prvi pehar u istoriji.

Rukometašice Crvene zvezde sa peharom Kupa Srbije
Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Interesantno, ona je proglašena za najbolju igračicu utakmice pošto je postigla sa golova. Sara Garović je bila najefikasnija sa 9 pogodaka u pobedničkom timu. Najbolji strelac meča je bila Obrenović iz Železničara sa 11 golova.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova