Pratite nas preko:
Željko Obradović i Duško Ivanović sa sudijama u ABA ligi
Željko Obradović i Duško Ivanović sa sudijama u ABA ligi (Foto: MN Press)

ABA liga

ABA liga prva uvela revolucionarnu novinu: Šta će tenisko pravilo doneti ili odneti svetu košarke?

Poznato je već da je Evroliga uvela po dva “čelendža” (i domaća prvenstva su ozvaničila to pravilo) koje tokom jednog meča mogu koristiti oba trenera. Međutim, ABA liga je sada otišla i korak dalje, te je praktično uvela nešto što već dugo postoji u svetu tenisa.

Čelnici regionalnog takmičenja, kako se navodi na zvaničnom sajtu, su već održali sastanak sa trenerima svih ekipa. Zajedno su došli do interesantnog zaključka. U takmičenjima pod ABA okriljem uvedena je revolucionarna košarkaška novina koja glasi – ako trenerov “čelendž” bude uspešan, zadržava pravo da ga opet iskoristi.

dobrodoslica500

Dakle, isto kao u tenisu. Naravno, u pitanju je eksperimentalna praksa, pa nije moguće znati tačno kako bi ona mogla da utiče na košarku na Jadranu.

Kakve bi mogle biti posledice ovoga?

Prvi, drugi ili eventualno treći instinkt svakog odistinskog ljubitelja igre pod obručima verovatno bi mogao da glasi ovako:

– Znači li to da će sada utakmice u proseku trajati preko dva sata?

– Koliki je maksimum slučajeva u kojima jedan strateg sme da koristi “čelendž”?

Važno je naglasiti još jednu stvar, koja bi mogla da raščivija deo odgovora na oba ova pitanja. U poslednjem minutu trener će imati pravo samo na jedan “čelendž”, bez obzira koliko mu ih je ostalo.

Biće zanimljivo ispratiti kako će sve ovo biti implementirano.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga