Pratite nas preko:
Mladi košarkaši Mege
Foto: MN Press

Evroliga

Američki tim na završnom turniru Evrolige: Posle Dubaija i tim iz SAD priključen, Megi “vajld kard”

Fajnal-for u Berlinu okupiće najbolje četiri ekipe u Evropi (23. – 26. maj), a u isto vreme za naslov prvaka Starog kontitenta boriće se i juniori.

Posle neslavnog izdanja na kvalifikacionom turniru u Beogradu Mega je dobila vajld kard za finale ANGT turnira, dok će po prvi put u istoriji učesnika na ovoj manifestaciji imati SAD.

Učešće na završnom turniru obezbedili su pobednici kvalifikacionih turnira: Real Madrid (pobednik ANGT Podgorica), Barselona (pobednik ANGT Beograd), Ulm (pobednik ANGT Dubai) i INSEP (pobednik ANGT Pariz).

Ostali učesnici su dobitnici vajl kard pozivnica, među kojima se našla Mega, koja je na kvalifikacionom turniru u Beogradu zauzela peto mesto, Armani je takođe dobio naknadni poziv (drugoplasiran u Beogradu), kao i domaćin turnira Alba.

Amerikanci dolaze u Evropu

Interesantno, po prvi put u istoriji učestvovaće ekipa iz SAD – Overtime Elite. Tim je nastao iz istoimene lige u SAD koja okuplja momke u starosti od 16-20 godina na području Atlante.

Najzvučnija imena koja je iznedrio Overtime Elite su braća Amen i Ausar Tompson, četvrti i peti pik minulog NBA drafta.

Takmičenje će biti podeljeno u dve grupe. Grupu A čine: Armani, Mega, Real Madrid i Ulm, dok će se u grupi B naći: Alba, Overtime Elite, INSEP i Barselona.

U prva tri dana takmičenja (23. do 25.) igraće se mečevi grupne faze, dok je nedelja rezervisana za finale u kojem će učestvovati pobednici grupa.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga