Pratite nas preko:
Portland Trail Blazers guard Dalano Banton, right, scores over Washington Wizards forward Corey Kispert during the second half of an NBA basketball game Friday, April 5, 2024, in Washington. (AP Photo/John McDonnell)
Dalano Banton je postavio negativni rekord NBA lige, Foto: Beta/AP Photo/John McDonnell

Košarka

Bek šuter, a ne bek pogađač: Nije odustao dok nije srušio crni rekord NBA

Portland Trejlblejzersi su imali jednu od najgorih sezona u svojoj istoriji i završili su je kao najgori tim u Zapadnoj konferenciji. Nekako cela sezona je na kraju, simbolično, sumirana u poslednjem meču, kroz igru Dalano Bantona.

Ovaj košarkaš je u poslednjoj utakmici u sezoni srušio negativni rekord NBA lige po broju promašenih šuteva za tri poena na jednoj utakmici.

Verovali ili ne, on je trojke šutirao 0/15. Da stvar bude još gora, reč je o igraču na poziciji beka. Da je makar centar kome nije svojstveno da šutira van linije 7,25 metara (mada se i to promenilo u današnjoj košarci), pa da i ima nekog iole racionalnog razloga.

Uostalom, Banton je bio baš katastrofalan u šutu iz igre – 6/26. U košarkaškom žargonu rečeno – bek šuter, a ne bek pogađač.

Kao kruna ove njegove sramotne partije stiglo je na kraju i isključenje zbog odgurivanja protivnika s leđa u poslednjoj četvrtini. Da se nije to desilo možda bi bio još gori.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka