Pratite nas preko:
SVETISLAV PESIC treneri NIKOLA JOKIC kosarkas Srbije na utakmici FIBA Evropskog Prvenstva protiv Holandije u O2 Areni, Prag 02.09.2022. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS KOSARKA, BASKETBALL, FIBA, SRBIJA, SERBIA, NEDERLANDS, HOLANDIJA, EUROPEAN CHAMPIONSHIP, EVROPSKO PRVENSTVO
Svetislav Pešić i Nikola Jokić, Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Košarka

“Bilo bi me sramota da dođem kao neki veliki Jokić, neki MVP. To neću”: Pešić otkrio detalje razgovora sa Nikolom pred SP

Selektor Srbije, Svetislav Pešić, bio je gost emisije “Soccer Sport Light” kod Igora Miklje. Tom prilikom se još jednom dotakao teme Nikole Jokića.

Najbolji košarkaš na svetu je odlučio da ne igra za Srbiju na Mundobasketu 2023. O svemu tome je do sada već mnogo puta pričano, razlozima, načinu saopštenja odluke… Ipak, selektor Srbije je sada prvi put ispričao neke detalje njegovog razgovora sa Jokićem.

Pešić je rekao da je ponudio MVP-ju NBA finala da se kasnije priključi pripremama, da ne bude od prvog dana. Jokić je odluku doneo u poslednji čas, pred samo okupljanje i tu ponudu Pešića odbio.

– Nikola je bio do zadnjeg momenta. Ja sam njemu rekao, ja sam obavio razgovore sa svim igračima, hajde ti malo dođi kasnije, hajde ti malo se odmori. I kada smo ga doveli do kraja u neku dilemu, on je rekao – ne, mene bi sada bilo sramota da ja tamo dođem kao neki veliki Jokić, kao neki MVP i da ja sada tamo dođem zadnji ili predzadnji, ja to neću – parafrazirao je Jokićeve reči Pešić.

SVETISLAV PESIC selektor i trener i NIKOLA JOKIC kosarkasi reprezentacije Srbije na utakmici FIBA Evropskog prvenstva protiv Italije u Mercedes Benc areni, Berlin 11.09.2022. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Srbija, FIBA Evropsko prvenstvo, Italija
Foto: MN Press/Marko Metlaš

“Ili od prvog dana ili ne dolazim”

Njegov stav o igranju za reprezentaciju je jasan i to je očigledno nešto što veći deo javnosti ne zna.

– Ja hoću – ili igram i dolazim prvi dan, kao što je to bilo pred Evropsko prvenstvo prethodno, prvi dan i prvi na treningu, zadnji iz dvorane i još individualni rad. Znači – dolazim i sve ostalo što ja imam u privatnom životu, to nisu prioriteti. Prioritet je reprezentacija, prioritet su moji drugari i košarka. E, to rade najbolji. I zato su najbolji. To je to – ispričao je Pešić.

Nadamo se da će Jokić predstojećeg leta biti spreman mentalno i fizički da se odazove pozivu u reprezentaciju za Olimpijske igre u Parizu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka