Pratite nas preko:
Dvojka Strahinje Stojačića kojom je Srbiji doneo titulu prvaka Evrope
Printscreen: Youtube/FIBA3x3

Košarka

Brkaaaaa! Stojačić dvojkom za novo evropsko zlato: Srbija je neprikosnoveni vladar Evrope

Kao što je sigurno da će pasti noć i svanuti dan, tako je sigurno da su basketaši Srbije apsolutni vladari Evrope. Naša reprezentacija u basketu 3 na 3 je osvojila Evropsko prvenstvo u Jerusalimu pobedom nad Litvanijom u finalu 21:20.

A tako je nastavljena apsolutna dominacija srpskih basketaša “starim kontinentom” pošto im je ovo peta uzastopna titula prvaka Evrope.

dobrodoslica500

– San se ostvario. Za nas, za naše ljude, moju porodicu. Ne mogu da opišem kako je to igrati za svoju zemlju. Ljudi, ovo je za sve vas! Čekajte nas u Srbiji – rekao je debitant u reprezentaciji Marko Barać, koji je bio heroj finala, odigravši ga sa povređenom jednom nogom.

Heroj je ko drugi, ako ne naš “Brka” Strahinja Stojačić. Njegova dvojka pri rezultatu 20:20 i kada je samo jedan koš odlučivao koja će reprezentacija osvojiti zlato, je razrešila svaku dilemu.

Mogli su naši i daleko lakše i bez dramatične završnice da dođu do trijumfa i petog evropskog zlata u nizu. Vodili smo 20:15, ali onda Litvanci zaista prave čudesni preokret, pomalo i zahvaljujući nekim odlukama sudija, dolaze do izjednačenja.

Ipak, slađe je ovako trojkom u samom dramatičnom finišu. Šampioni Evrope su Strahinja Stojačić, Stefan Kojić, Marko Branković i Nemanja Barać.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka