Pratite nas preko:
Doček za Aleksu Avramovića u Čačku
Printscreen: Twitter/@ninaamil

Košarka

Čačani spektakularno dočekali junaka Aleksu: Hiljade ljudi skandiralo heroju nacije

Posle fantastično odigranog Svetskog prvenstva gde je bio jedan od najzaslužnijih za osvojenu srebrnu medalju, Aleksa Avramović je dobio “voljno” od Željka Obradovića. Avramović će dragocene dane odmora provesti u rodnom Čačku, a ne malo puta reprezentativac je isticao da je veliki lokalpatriota.

Dočekani su reprezentativci na terasi Starog dvora u Beogradu, a sada je svako krenuo svojim putem. Aleksa je došao u Čačak gde su mu sugrađani priredili doček za pamćenje.

Kako je i sam Aleksa rekao, “ne može bez svog Čačka“, a Čačani su njemu i članovima stručnog štaba Marku Marinoviću i Feđi Sretenoviću priredili veličanstven doček. Sugrađani su aplaudirali heroju nacije, dok su mlađi trčali oko plejmejkera tražeći sliku.

Veliki broj građana se okupio, a sam događaj je čak i kasnio jer je bilo potrebno da se napravi prostor kako bi njih trojica uopšte došli do bine.

Obratio se Aleksa Čačanima

Hvala Čačku, hvala svima vama što ste došli da nas dočekate. Stvarno smo u Manili i na Filipinima i svih onih nedelja dali sto posto mogućnosti u nadi da ćemo vas ujediniti i da ćemo Srbiji doneti nešto veliko kao što su Olimpijske igre i eventualno medalja – rekao je Aleksa na glavnom trgu u Čačku.

– Vratili smo se sa srebrom i to je ono za šta se živi i ono što svako dete koje počne da trenira košarku sanja, da jednog dana obraduje svoj narod. Bogu hvala uspeo sam u tome, svi smo uspeli i hvala vam puno i ovo su stvari koje ću pamtiti ceo svoj život.

Hvala svima, hvala ljudima koji su ovo organizovali, hvala Čačanaima na toploj dobrodošlici, na velikom srcu i pokazali smo zašto je Čačak centar sveta i volim vas sve. Slava Bogu – izjavio je Avramović.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka