Pratite nas preko:
NEBOJSA COVIC, predsednik kosarkasa Crvene zvezde na press konferenciji u hali Aleksandar Nikolic. Beograd, 14.02.2023. foto: MN Press / djk Kosarka, Crvena zvezda
Foto: MN Press

ABA liga

Čović iskritikovao Zvezdin skauting i formiranje ekipe, pa otkrio kada se Jago vraća na parket

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao je u jutarnjem programu televizije RTS.

Tamo je komentarisao razloge loših rezultata crveno-belih ove sezone.

Slotomanija

– Loše su urađeni određeni skautinzi i formiranje ekipe. Nakon toga su nas neprekidno pratile povrede. Ne pričam o ovome kao alibi, nego kao nešto što se realno događalo, uz, naravno, uvek otvorena vrata da oni koji to mogu bolje i znaju bolje, dođu pa uzmu da rade – počeo je Čović.

Na pitanje voditeljke o večerašnjoj utakmici Partizana i Real Madrida komentarisao je navijanje.

– Vidim tamo neki daju izjave kako kontrolišu emocije. Ja im čestitam na toj kontroli emocija, naročito kada ispljujete sve dok se utakmica igra. Ja to zameram i našim navijačima i nisam pristalica svega toga, ali živimo očigledno u takvim vremenima. Nadam se da će se to popravljati i da će sport biti u prvom planu, a ne uvrede igrača, učesnika, pa čak i porodica. Što se permanentno događa i onda na kraju pohvalimo da smo imali sjajne navijače.

– Ne valja širiti mržnu, znate? Ni sa jedne strane to nije dobro, ali vidimo ko to radi i kako to suptilno radi. Sa jedne strane glumite velikog gospodina, a sa druge strane utičete na takve stvari koje su širenje mržnje, a to su naši najveći klubovi – zaključio je Nebojša Čović.

Naposletku, otkrio je i stanje Jaga dos Santosa, kao i kada će se vratiti na teren.

– Jago je juče izašao iz bolnice, operisan je. Njemu je pukla čeona kost, gornji sinus od udarca laktom. Tada je sviran obostrani faul, što je dosta interesantno. Hvala bogu, dobro se oseća, dobro je prošla operacija, dobro se oseća i treba ga za sedam do deset dana očekivati na terenu sa posebnom maskom. Dobro je prošlo, kako je moglo da bude – izjavio je Nebojša Čović.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga