Pratite nas preko:
Datome Partizan i Zvezdu

Evroliga

Datome: Partizan i Zvezda ne kvare srpsku košarku, pa neće ni Virtus i Armani italijansku

Điđi Datome je, u intervjuu za „Korijere delo sport”, između ostalog govorio o ulozi Olimpije iz Milana i Virtusa Bolonje na italijanskoj košarkaškoj sceni. Italijani se žale na duopol klubova iz Milana i Bolonje, međutim, Datome to upoređuje sa situacijom u srpskoj košarci, odnosno Partizan i Zvezda efektom.

Hajde da pokušamo da razmišljamo o našoj košarci bez Milana i Bolonje – rekao je sada već bivši košarkaš, odgovarajući provokativno.

dobrodoslica500

Da li bi bilo bolje prvenstvo? Po mom mišljenju, vrhunski timovi oplemenjuju šampionat.

Zatim se Datome dotakao i drugih evropskih liga, odnosno odnosa Partizan i Zvezda na srpsku košarku, kao i drugih metropola.

– Probajte da grčkoj košarci oduzmete Olimpijakos i Panatinakos, srpskoj Partizan i Crvenu zvezdu; ili Barselonu i Real Madrid iz Španije. Štaviše, s obzirom na to da je izazov takmičiti se sa Milanom i Bolonjom. mora da bude odlično boriti se protiv njih. Verujem da su i ostali klubovi streme da ciljaju najviše ciljeve. Pogledajte samo šta su uradili Tortona, ili Sasari koji je uvek konkurentan, zatim i Venecija. Ukratko, Armani i Virtus neminovno podižu nivo klubovi.

Datome, rođen 1987. godine, karijeru je završio na nedavnom Svetskom prvenstvu, na kojem je osvojio osmo mesto sa reprezentacijom koju je predvodio Đanmarko Poceko.

Na klupskom nivou nosio je, kao profesionalac, dresove Siene, Skafatija, Virtus Rome, Detroit Pistonsa i Boston Seltiksa u NBA. Pozne dane karijere proveo je u Fenerbahčeu i Olimpiji iz Milana.

Za seniorsku reprezentaciju upisao je 203 nastupa.

Inače, najbolji srpski klubovi već ovoga vikenda započinju sezonu mečevima ABA lige, a zatim će zajedno učestvovati i u Evroligi.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga