Pratite nas preko:
DEJAN DAVIDOVAC kosarkas Crvene zvezde na utakmici finala Jadranske ABA lige protiv Parizana u hali Aleksandar Nikolic Pionir, Beograd 01.06.2022. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Crvena zvezda, Jadranska ABA liga, Partizan
Dejan Davidovac, Foto: MN Press/marko Metlaš

ABA liga

Davidovac neće da diže “hajp”: Došao sam pun samopouzdanja, novi igrači odaju dobar utisak

Crvena zvezda ulazi u novu sezonu Evrolige sa najvišim mogućim ciljevima i sa, možda, najjačim timom koji je napravila u 21. veku.

Klub sa Malog Kalemegdana je u utorak ispromovisao novu ekipu koja vrvi od jakih, evroligaških imena. Među njima je i povratnik u redove crveno-belih, Dejan Davidovac.

Član reprezentacije Srbije koja je osvojila srebro na Mundobasketu se vratio u klub posle godinu dana provedenih u CSKA iz Moskve. S obzirom na to kakvi saigrači oko njega, jasno je da se puca na najviše domete.

– Što se tiče ciljeva, svi znaju da su Zvezdini ciljevi najveći. Sa druge strane ne bih dizao neki preveliki hajp, još smo mi neuigrani. Još nismo trenirali zajedno, mestimično i pojedinačno smo dolazili kako je ko odradio obaveze, tako da će nam sigurno trebati neki period da se prilagodimo jedni drugima i uigramo. Tako da je prerano pričati o nekim rezultatima i nekoj najboljoj ekipi – kaže Davidovac.

DEJAN DAVIDOVAC, kosarkas Srbije, na prijateljskoj utakmici protiv Portorika, u Beogradskoj Stark areni. Beograd, 16.08.2023. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Srbija, Portoriko
Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Novi tim Zvezde

– Dobra je hemija, da, al ja sam kratko ovde. Neke igrače znam iz prethodnog perioda u Zvezdi, neke znam iz reprezentacije, ali ima mnogo igrača novih koje još nisam ni upoznao dobro. Tako da, ne znam, ima dosta njih koje dobro znam. Novi mi odaju dobar utisak i nadam se da će tako ostati u budućnosti.

Tim se skroz promenio u odnosu na ekipu koja je igrala pre dve godine. Ujedno, i Davidovac se tek priključio posle kraćeg odmora zbog igranja na Svetskom prvenstvu.

Kakva su tvoja osećanja nakon povratka i kako je izgledalo potpisivanje za Zvezdu?

– Nekako nisam ni razmišljao o tome, vratio sam se iz CSKA. Imao sam tu želju i ostvarila se ta želja. Posle Mundobasketa došao sam sa puno samoppouzdanja i svi igrači koji su bili sa reprezentacijama su puni samopouzdanja tako da mislim da će nam to značiti i na početku i tokom sezone generalno. Motivisan sam i siguran sam da će mi to značiti.

Da li si se čuo sa Borišom, i kako je on?

– Juče smo se čuli, dobro je. Kod kuće je, ne bih ništa preterano, svima nam je samo važno da je sad dobro – rekao je Davidovac.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga