Pratite nas preko:
nba
Foto:Beta(AP Photo/Ashley Landis, File)

Košarka

Došao je kraj čuvenom “tankovanju”: NBA liga zapretila žestokim kaznama

NBA liga poslala je svim klubovima dopis o promeni pravila pred sledeću sezonu, javlja poznati “ESPN”. Predlog promena pravila o “odmaranju glavnih zvezda” najviše će se odnositi na utakmice koje se prenose na nacionalnoj televiziji u SAD.

Prema novim pravilima, NBA liga bi kažnjavala timove sa 100.000 dolara za prvi prestup ilegalnog odmaranja igrača, 250.000 dolara za drugi i 1.000.000 dolara za svaki sledeći prestup. Međutim, ukoliko se ispostavi da je slučaj ozbiljnijeg karaktera, liga će imati mogućnost da oštrije kazni timove, ali i same igrače.

dobrodoslica500

Takođe navodi se da će najstrože biti kažnjena ekipa koja na jednoj utakmici bude odmarala dva najbitnija igrača. Prema definiciji lige, “zvezda” ili najbitniji igrač koji ne sme da bude odmaran je svaki košarkaš koji je učlestvovao na ol-staru u protekle tri godine.

Nema više “tankovanja”

Posle ovakvih promena, klubovi neće moći da “tenkuju” – namerno gube utakmice ostavljajući najbolje igrače na klupi. Na taj način zbog lošeg plasmana u ligi, timovi dobijaju bolje pozicije za biranje na sledećem draftu.

Svakako ovo je velika promena, ali postavlja se pitanje – da li ovo znači i više povreda glavnih igrača, usled nemogućnosti da se odmore?

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka