Pratite nas preko:
Lopta
Foto: MN Pres/Nebojsa Parausic

Košarka

Ekipa u FIBA Ligi šampiona nije ubacila ni poen za celu četvrtinu: Zamalo napravili preokret i pobedili

Ni najzagriženiji ljubitelji košarke širom sveta teško da su ikada videli ovakav rezultat na semaforu. Ekipa, u takmičarskoj utakmici, nije ubacila nijedan poen, dakle 0(nula) za celu četvrtinu.

I ne govorimo o nekom niželigaškom takmičenju ili prijateljkom duelu između recimo evroligaša i nego člana treće lige, već o evropskoj utakmici.

Za one koji ne prate baš s prevelikom pažnjom košarku u ovom trenutku, sada se igraju kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona. Reč je o 1. kolu kvalifikacija, inače treće takmičenje po jačini u Evropi.

I dogodio se meč između AEK-a sa Kipra i ekipe Levica iz Slovačke, koji je završen pobedom kiparskog tima 74:66. I naizgled, krajni rezultat deluje kao da to nije bila baš neka rutinska i laka pobeda Kiprana.

17 šuteva iz igre

Međutim, ono što ulazi u anale evropske košarke jeste rezultat prve četvrtine – 20:0. Da, dobro ste pročitali, posle prvih 10 minuta Levica nije postigla nijedan poen. Ni trojku, ni dvojku, ni polaganje, ma ni šut sa linije slobodnih bacanja nisu ubacili Slovaci.

U prvih 10 minuta imali su ukupno 17 šuteva iz igre i nijedan nisu ubacili, čak ni jedno čisto polaganje na koš.

Da stvar bude zanimljivija, pitanje je ko bi pobedio da uopšte jesu. Zato što su u drugom poluvremenu bili prišli na samo 3 poena zaostatka i umalo napravili preokret.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka