Pratite nas preko:
Slavlje košarkaša Srbije posle pobede nad Litvanijom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Manili

Košarka

Evo kada “orlovi” igraju polufinale Mundobasketa i šta je potrebno za odlazak u Pariz

Srbija je ponovo zemlja košarke. Opet se na svakom koraku priča o uspehu košarkaša, a on je zaista veliki, posebno usled načina na koji je savladana Litvanija u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Manili.

“Orlovi” su trijumfovali rezultatom 87:68, ali uz neverovatnu odbranu. O tome svedoči broj primljenih poena, samo dva dana nakon što su Litvanci “spakovali” 110 poena Sjedinjenim Američkim Državama.

Šta sledi?

Iako bez Boriše Simanića u sastavu, ali sa njim u mislima, 11 ratnika Svetislava Pešića vratilo je Srbiju u polufinale Mundobasketa. Desilo se to prvi put posle 2014. godine. Zato je miris medalje sve jači.

Ali, svaki naredni rival biće sve teži, a poznato je sa kime se i kada ukršta Srbija. Čekaćemo do srede u 14.40 kako bi počeo poslednji četvrtfinalni par između Kanade i Slovenije koji će nam doneti rivala u borbi za veliko finale.

Cup tree provided by Sofascore

Zemlja “Javorovog lista” predvođena je Šejom Gildridžom Aleksanderom, Ar-Džej Beretom, Dilom Bruksom, Kelijem Olinikom. Oni će igrati protiv “zmajčeka” čija je prva zvezda Luka Dončić, kao i celog prvenstva. Ipak, tu su i Kremen Prepelič, Zoran Dragić, novi centar Crvene zvezde Majk Tobi

Ko ili šta određuje termin polufinala?

Još uvek nije zvanično potvrđen termin polufinala u kom će Srbija igrati. Ali, zbog činjenice da se Kanađani i Slovenci sastaju u poslednjem terminu za četvrtfinale, trebalo bi da dobiju i poslednji termin za polufinale.

Međutim, Amerikanci bi mogli da imaju reč i teško je očekivati da će svoje polufinale, ukoliko eliminišu Italiju ovog utorka, u petak igrati u 16.45 po lokalnom vremenu na Filipinima.

Naravno da će Srbija ići po finale i medalju, ali i dalje u mislima ostaje prvobitni cilj. To je odlazak na Olimpijske igre u Parizu naredne godine, a kao što znamo, tu je bitno biti među najbolje dve plasirane evropske selekcije.

Da bismo to ostvarili, potrebno je da navijamo za Kanadu da nam bude rival u polufinalu, kako bi Slovenija ispala, ali i da SAD izbaci Italiju.

U tom slučaju bi polufinalni parovi bili Srbija – Kanada i SAD – Nemačka/Letonija, čime bi uspeh Srbije dobio dodatno na snazi.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka