Pratite nas preko:
Miloš Teodosić je kažnjen zbog isključenja na meču sa Efesom, Printscreen: Youtube/Sport klub

Evroliga

Evroliga drakonski kaznila Teodosića: A Boldvinu za gađanje sudije loptom samo 3.500 evra?!

Miloš Teodosić je dobio dva meča suspenzije zbog isključenja i ponašanja na poslednjoj utakmici ligaškog dela Evrolige protiv Efesa u Istanbulu.

Osim što neće moći da igra na prve dve utakmice naredne sezone (ukoliko bude bio član uopšte nekog evroligaša i ne završi karijeru), plejmejker će morati da plati i novčanu kaznu od 15.000 evra.

Slotomanija

Tako je odlučio Disciplinski sudija najjačeg evropskog takmičenja. Teodosić je isključen u Istanbulu zbog prigovora i agresivnog ponašanja prema sudiji. Odnosno kako je navedeno, “nedostatka poštovanja prema članu sudijske trojke”.

Zvezdin košarkaš je tada pobesneo najpre zbog ponašanja Bobue i Tompsona koji su hteli da atraktivno završe jednu kontru pri ubedljivom vođstvu Efesa 72:44. Teodosić je to shvatio kao ponižavanje i nepoštovanje.

Napravio je faul, a potom ušao u verbalni sukob sa Tomsponom, ali potom i sa sudijama. Nesporno je da je bio žestok i dugo je trajalo njegovo prigovaranje. Uostalom zasluženo je isključen, ali…

Dvostruki aršini Evrolige: Setite se Boldvina

Ono što nama upada u oči jeste jedna druga situacija sa meča Evrolige između Baskonije i Makabija u februaru. Tada je Vejd Boldvin gađao sudiju loptom i uneo mu se besno u lice, maltene spreman da ga udari.

A kazna koju je dobio za to?! Samo 3.500 evra novčano. Dakle, nikakva suspenzija, čak i novčano blaga kazna u odnosu na Teodosićevu. I odmah se postavlja pitanje da li su na delu dvostruki aršini Evrolige?!

Da li je Teodosićevo ponašanje bilo gore od Boldvinovog? Da li je Boldvin veće ime i zvezda od Teodosića u Evroligi?! Ili je možda stvar ko za koji klub igra?!

Kažnjeni Bolomboj i Partizan

Kaznu je dobio i Džoel Bolomboj, koji je takođe isključen sa meča zbog sukoba sa Tajrikom Džounsom. Centar Zvezde će morati da plati 2.500 evra, a igrač Efesa 5.000 evra.

Partizan je kažnjen sa 3.000 evra zbog paljenja baklji na utakmici protiv Valensije.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga