Pratite nas preko:
ERGIN ATAMAN trener kosarkasa Efesa na utakmici Evrolige protiv Crvene Zvezde u hali Aleksandar Nikolic, Beograd 08.03.2023. Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS KOSARKA, BASKETBALL, EVROLIGA, EUROLEAGUE, CRVENA ZVEZDA, ANADOLU EFES ISTANBUL
Ergin Atman i sudija (Foto: MN press)

Evroliga

Evroliga uvela novo pravilo o čelendžu

Treneri Evrolige će u novoj sezoni umesto jednog od sada imati pravo na dva čelindža, potvrdio je trener Žalgirisa Kazis Maksvitis.

Litvanski selektor je objasnio da će od starta sezone 2023/24. trenerima biti dozvoljeno da dva puta tokom utakmice traže pregledanje video snimka ukoliko se osete oštećeni.

dobrodoslica500

– Posetio sam Barselonu i uvideo da će biti dosta promena u organizacionom i sudijskom menadžmentu. Predstavljena su nam neka nova pravila – otkrio je Maksvitis za klupsku televiziju tokom pripema na Kipru.

– Nema suštinskih promena, ali jedno bitno jeste da ćemo moći da koristimo dva čelendža umesto jednog. Sudije će imati manje prilika da zaustavljaju sat kako utakmice ne bi predugo trajale – dodao je Litvanac.

Nova zaduženja za sudije

Evroliga je prošle nedelje takođe predstavila nove sudijske procedure. Novo pravilo podrazumeva da će se jedan od arbitara pre meča sastajati sa kapitenima na terenu i tom prilikom se konsultovati o predstojećoj utakmici.

Na tim sastancima će biti reči o primeni pravila, kao i bilo kojim drugim bitnim temama za samu utakmicu. Sudije će podsetiti igrači da poštuju pravila i da se sportski ponašaju.

Nova sezona u Evroligi počinje 5. oktobra.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga