Pratite nas preko:
Dobrić Virtusu
Foto: MN Press

Evroliga

Dobrić predstavljen u Virtusu: Zovu me kninska kobra

Ognjen Dobrić je predstavljen u Virtusu iz Bolonje. Italijanski mediji su posvetili dosta paženje srpskom reprezentativcu.

Guotidiano je ovako opisao promociju Dobrića.

dobrodoslica500

– Svetski vicešampion sa Srbijom, nova je snaga “bjankonera”. Dolazak Srbina je svakako najiščekivaniji u klubu vlasnika Masima Zanetija, kako po kvalitetu igrača, tako i po iskustvu ključnog elementa njegove reprezentacije, ali i kluba Crvene zvezde iz koje stiže. Primoran je da propusti prve zvanične utakmice u sezoni zbog uganuća skočnog zgloba zadobijenog u finalu Svetskog prvenstva protiv Nemačke, Dobrić je sada skoro spreman da debituje.

“BIO SAM SREĆAN ČIM SAM ČUO DA SE VIRTUS INTERESUJE”

– Kada sam čuo da je Virtus zainteresovan, bio sam veoma srećan, jer znam kakav je to klub i poznajem i volim grad, ljude, kulturu i sve što se tiče Italije i Bolonje. Bio sam veoma srećan što sam prihvatio izazov i srećan što sam ovde. Za ovakav klub cilj je osvajanje trofeja. Voleo bih da osvojim što više ovde, već smo osvojili prvu titulu (Superkup) i veoma sam srećan. Imamo mnogo toga da uradimo tokom sezone, posebno jer se takmičimo u Evroligi. Verujem da možemo da se borimo protiv bilo koga i nadam se da ćemo uspeti da dođemo do plej-ofa – kazao je Dobrić i dodao:

– Već osećam ljubav svih navijača i želim da im se zahvalim na tome. Nadam se da mogu da im pokažem šta žele da vide na terenu. Daću 100 odsto u svakom meču i nadam se da će to biti dovoljno za pobedu.

“OSEĆAM LJUBAV U VIRTUSU”

Dobrić naglaša dobar prijem na koji je naišao u klubu u Virtusu iz Bolonje.

– Momci su me dočekali na pravi način od prvog dana. Fantastični su i kao ljudi, kao igrači svi znaju da su na najvišem nivou. Kao što sam već rekao, osećam veliku ljubav oko sebe, od navijača, osoblja, igrača i svih ljudi oko kluba. Srećan sam što sam ovde.

Zanimalo je Italijane i sve oko nadimka “kninska kobra”

– Navijači me zovu „kobra”. Rođen sam u Hrvatskoj, a moj rodni grad je Knin, pa me zovu “kninska kobra”. Ne znam tačno zašto, ali tako je počelo – kroz osmeh je podvukao Dobrić.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga