Pratite nas preko:
(Foto: MN Press)

Evroliga

Dobrić stigao u Virtus, predsednik isprozivao Skariola: Mislio je da smo drugorazredni klub

Virtus Bolonja je zvanično predstavio Luku Bančija za novog trenera kluba nakon što je pre samo nekoliko dana otpustio Serhija Skariola. Ne baš prijatan početak za Dobrića koji je upravo danas stigao u Italiju i stavio se na raspolaganje timu.

Konferencija za novinare, koja je trebalo da bude posvećena novom treneru, brzo se pretvorila u lični obračun vlasnika Virtusa Masima Zanetija sa bivšim trenerom.

Vlasnik kluba je odvojio neko vreme da kritikuje Skariola. Jasno stavio do znanja da je njegov klub jedan od najvažnijih u Evropi i da ga treba tretirati u skladu sa tim.

„Smatram Serhija Skariola, odličnim trenerom“, rekao je Zaneti na konferenciji za novinare i dodao:

„Čak sam ga branio u nekim okolnostima kada neki od članova uprave nisu bili srećni. Ali svakoj vezi dođe kraj; nešto se dogodilo, prenosi BasketNews“.

„Ne treba zaboraviti sastanke koje je imao sa Toronto Reptorsima i Real Madridom prošle sezone. Tada je još bio pod ugovorom sa Virtusom“, dodao je Zaneti.

NIJE HTEO TEODOSIĆA I BELINIJA

Vlasnik Virtusa je takođe izjavio da Skariolo ne želi veterane Miloša Teodosića i Marka Belinelija u svom timu.

„Verujem da je ovaj tim zaista jak jer ga je Skariolo izgradio zajedno sa našim Paolom Roncijem (direktor)“, nastavio je Zaneti. “Na kraju dana otišao je samo Teodosić. Imao sam odličan odnos sa Milošem, ali ne treba zaboraviti da još u oktobru prošle sezone Skariolo nije želeo Teodosića i Belinelija jer su bili prestari za njega i nije ih dovoljno koristio.

„Morao sam da se borim za njih. Srećom, uspeli smo da produžimo ugovor sa Belinelijem. Teodosić je imao neke povrede i nije prihvatio našu ponudu za produženje ugovora. Na kraju, mislim da je to bio pravi potez da se vrati u Beograd. Ali uprkos njegovom odlasku, ovaj tim je zaista jak.”, dodao je većinski vlasnik Virtusa.

HEKET JE PLAKAO ISPRED SVLAČIONICE ZBOG SKARIOLA

Tim?

„Još u aprilu sa Skariolom smo se rukovali i rekao sam mu da je može da izgradi tim na način na koji želi. Nije želeo nijednog od starijih igrača, ne samo Teodosića i Belinelija, već i Vimsa, mog favorita. i Heketa, koga sam video kako plače ispred svlačionice”

Zaneti je kritikovao i Skariola zbog njegovog ponašanja tokom pregovora sa Toronto Reptorsima i Real Madridom.

“Kada je Skariolo imao te susrete sa Reptorsima i Realom, tretirao nas je kao da smo drugoligaš. Virtus je tim sa najvećim brojem navijača u Italiji. Smatram da je moj klub najvažniji u zemlji”, precizirao je Zaneti. . „Ne možete tretirati ovaj klub kao bilo koji drugi.

Većinski vlasnik kluba je objasnio i da je Evroliga nametnula odluku o smanjenju budžeta i da mu se ne sviđa kako mediji slikaju situaciju.

„Prošlo je 6 meseci kako nas tretiraju kao da smo bez novca. Imamo drugi najveći budžet u Italiji. Odluku o budžetu za ovu sezonu nametnula je Evroliga. To nije bila naša odluka. Mnogi ljudi imaju tendenciju da zaboravite da i mi ulažemo mnogo novca u žensku košarku“, zaključio je Zaneti.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga