Pratite nas preko:
Efes Larkinu kazna
Foto: MN Press

Evroliga

Efes: Oduzimanje pasoša Turske Larkinu je nepravedno. Kazna najgora po nas

Anadolu Efes je ljut i izdao je saoštenje. Povod je odluka odbora TBF-a, odnosno, kazna koja je izrečena Šejnu Larkinu. Košarkaš više neće moći da igra u Superligi kao domaći igrač.

Anadolu Efes je takođe izdao saoštenje na tu temu.

– Anadolu Efes godinama uspešno i predano služi turskoj košarci. Postao je jedan od vodećih klubova turske košarke u zemlji i inostranstvu sa sportistima koje trenira i njihovim uspehom u oblastima u kojima se takmiče.

Naša reprezentacija je uvek bila prioritet za naš klub. Efes je pokazao najveću pažnju i posvećenost i pružio podršku u pitanjima vezanim za našu reprezentaciju. Uradio je to i u danima koji su suprotni interesima Anadolu Efesa.

LARKINU POVREDA USKRATILA NASTUP, EFES ZNA TO

Tokom letnjeg pripremnog kampa naše reprezentacije za Olimpijske kvalifikacije i narednih kvalifikacionih utakmica, odigrao se dobro poznat proces u vezi sa Šejnom Larkinom. Naš košarkaš, prisustvovao je pripremnom kampu za traženi datum. Obavestio nadležne o svojoj povredi i prošao zdravstvene preglede koje su zahtevali lekari reprezentacije. Zbog zdravstvenih pregleda nije mogao da učestvuje na utakmicama naše reprezentacije zbog otkrivenog edema kostiju u kolenu. Iako je Larkin blagovremeno i tačno prijavio rezultate magnetne rezonance i izveštaje lekara o stanju kolena relevantnim medijima, Efes, odnos Larkin, kažnjeni su od strane Košarkaškog saveza Turske.

“OVA KAZNA JE NAJVIŠE PROBLEMA NAPRAVILA NAMA”

Kazna za Efes, odnosno Larkina, duboko je uticala i na njega i na naš klub. Planiranje sezone, sastav i struktura budžeta našeg tima pretrpeli su težak, nepopravljiv udarac zbog ove kazne. Efes je dao nebrojeno mnogo igrača za tursku košarku. Svake godine je obezbedio igrače nacionalnim selekcijama u svim starosnim kategorijama. Jedan je od timova koji su sa ponosom ispratili košarkaše u našu reprezentaciju već dugi niz godina. Sada je stranka koja je najviše stradala u ovom procesu.

“UPRKOS SVEMU MI I DALJE OSTAJEMO UZ REPREZENTACIJU”

Nakon ove odluke, sa žaljenjem smo saznali da je Odbor za sportsku arbitražu odobrio kaznu izrečenu Larkinu. Uprkos svemu, nastavićemo da podržavamo korake i planove koji će našu reprezentaciju dovesti do vrha na svim budućim turnirima i organizacijama.

Ostavljamo javnosti da oceni ovu kaznu, za koju mislimo da naš klub i naš sportista nikako ne zaslužuju – piše u saopštenju koje prenosi Hurijet.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga