Pratite nas preko:
Lopta
Foto: MN Pres(Nebojsa Parausic

Evroliga

Evroliga se oglasila zbog tvrdnji da će litvanski klub biti domaćin utakmica Evrokupa u Dubaiju

Evroliga se zvanično oglasila povodom vesti o tome da se litvanski klub Vulvsi iz Viljnusa, koji se takmiči u Evrokupu, preselio u Dubai i da će tamo igrati utakmice kao domaćin.

Košarkaška javnost je bila prilično iznenađena objavom Medijskog tima iz Dubaija koji je naveo da će taj grad od sada biti centrala Vulvsa.

dobrodoslica500

O tome se sam taj klub nije zvanično oglasio, ali zato jeste reagovala Evroliga, posebno zbog navoda da će litvanski klub kao domaćin mečeve Evrokupa igrati upravo u Dubaiju.

– U svetlu najnovijih medijskih članaka koji su objavljeni, nastalih zbog objave “Dubai Media Office-a” na društvenoj mreži X, u kojoj se navodi da će učesnik Evrokupa, BTK Vulvs Viljnus, kao domaćin igrati utakmice u Dubaiju, Evroliga želi da razjasni sledeće:

– Evroliga nikada nije dobila zahtev od Vulvsa da igraju bilo koji meč Evrokupa na tlu Dubaija. Usled toga, sve utakmice na domaćem terenu, u Evrokupu u sezoni 2023/24, Vulvsi će igrati u Viljnusu, kako je već zakazano. Ako bude došao zvanični zahtev, Evroliga će propisno proceniti sve posledice, ne samo za Vulvse, već i za Evrokup – navodi se u saoštenju Evrolige.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga