Pratite nas preko:
Milan Gurović se uključuje u tuču juniorskih timova Reala i Vizure, Printscreen: X/@dantes_circles

Košarka

Gurović suspendovan posle tuče na utakmici juniora: Policija se uključila u slučaj

Srpsku javnost su zgrozile scene od četvrtka uveče na sa utakmice mlađih kategorija finalnog turnira juniorske Kvalitetne lige Beograda. Posle meča između Reala i Vizure došlo je do opšte tuče, a da stvar bude gora u njoj su učestvovali i odrasli, među kojima i proslavljeni košarkaš Milan Gurović, inače vlasnik domaće ekipe.

U hali koja se zove baš po njemu na Ledinama, posle pobede kluba čiji je vlasnik, izbila je tuča. Bivši proslavljeni reprezentativac je u šortsu i bez majice najpre utrčao da razdvaja, ali potom i on sam počeo da se tuče.

dobrodoslica500

Policiju niko nije obavestio

Snimci tuče i nemilih scena su preplavili društvene mreže i srpske medije u petak, a interesantno da je MUP tek na osnovu toga reagovao. Kako saznaje “Sport klub“, policiju niko nije obavestio od nadležnih i službenih lica i organa.

Oni će sada utvrditi sve okolnosti i podneti prijave. Do tada, reagovao je Košarkaški savez Beograda. Oni su suspendovali Milana Gurovića privremeno, kao i nekolicinu igrača. Turnir će biti nastavljen, ali u nekoj drugoj hali.

– Čekamo da nadležni donesu zvanično mišljenje, pa tek onda možemo da preduzmemo konkretne mere. Do okončanja postupka, koji vode disciplinski organi KSS, privremeno su suspendovani Milan Gurović i nekolicina igrača Reala i Vizure. Tek kada nam stignu izveštaji zvaničnih lica turnira i organa KSS biće donete konačne odluke kolika je čija odgovornost u incidentu – rekao je Marko Strika, komesar Kvalitetne juniorske lige.

– Turnir se nastavlja popodne, prema utvrđenoj satnici, u „Maloj Areni“ u Novom Beogradu. Današnji termini utakmica su od 17.00 i 19.30, a u nedelju se igra od 12.00 i od 14.30 časova – dodao je on uz potvrdu da na mečevima neće biti publike, kao ni suspendovanih.

Trener i igrač Vizure u Urgentnom centru

Iz KK Vizura su saopštili da su njihov trener Andrija Radojičić i jedan igrač noć proveli u Urgentnom centru, gde su im sanirane povrede.

– Vizura dugo postoji i nikada nam se nije dogodio ovakav slučaj. Mi se bavimo sportom iz krajnje sportskih i društveno korisnih interesa i zaista smo šokirani ovim događajem. Ne želimo ništa da prejudiciramo. Samo mogu da kažem da se dogodio skandal, pogotovo sam sablažnjen što se radi o dečjoj utakmici. Očekujemo da MUP saopšti ko su vinovnici i da KSB shodno tome reaguje. Na snimcima se mnogo toga vidi, ali neka nadležni utvrde ko su neposredni krivci, ko je izazvao tuču i ko je učestvovao u njoj i kakve su posledice – istakao je predsednik Vizure, Goran Radojičić.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka