Pratite nas preko:
Zoran Savić i Danilo Nikolić; Foto: MN Press

Evroliga

Hteo je u Partizan, ali je završio u drugom nekadašnjem šampionu Evrope

Danilo Nikolić je pripreme za novu sezonu počeo sa Partizanom. Želeo je da potpiše za crno-bele, ali mu se nije dalo. Umesto toga, karijeru će nastaviti u redovima još jednog bivšeg osvajača Evrolige, ekipi Limoža.

U pitanju je tim koji je godinu dana posle Partizana, 1993. godine, postao jedini ikada francuski tim koji je postao šampion Evrope. Sa klupe ga je tada predvodio srpski stručnjak Božidar Maljković.

dobrodoslica500

Crnogorski košarkaš se na taj način vraća u Francusku, pošto je u karijeri već nastupao za tim Dižona. Potpisaće ugovor na godinu dana, uz mogućnost produžetka na još toliko.

Ovog leta je postojala obostrana želja da Nikolić pojača Partizan. Međutim, prema rečima Željka Obradovića, povreda ga je sprečila da se to dogodi.

– Danilo Nikolić se nažalost povredio na pripremama, problem sa istegnućem mišića. Spremni smo bili da mu pomognemo u oporavku, međutim on se odlučio da to nije potrebno. U trenutku kad smo razgovarali da dođe sa nama na pripreme bilo je dobro i njemu i nama. Nažalost, desilo se to nakon pet ili šest dana dana. Imao je taj bol i kada je otišao u Beograd na magnetnu rezonancu videlo se da to iziskuje desetak dana pauze. Nadam se da će se oporaviti i želim mu sve najbolje – rekao je nedavno Obradović.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga