Pratite nas preko:
OSTOJA MIJAILOVIC predsednik i ZORAN SAVIC sportski direktor Partizana, na utakmici finala plejofa ABA lige protiv Crvene zvezde, u hali Aleksandar Nikolic. Beograd, 22.06.2023. foto: NMN Press / vm Kosarka, Finale play off ABA league, Crvena zvezda, Partizan
Ostoja Mijailović, Zoran Savić; Foto: MN Press

ABA liga

Iz Partizana saopštenjem objasnili zašto nisu glasali za Dubai u ABA ligi

Mnogi su se posle odluke čelnika KK Partizana da na Skupštini ABA lige ne glasaju ni za, ni protiv prijema KK Dubai u ovo takmičenje pitali zašto je doneta takva odluka.

Sada je saopštenje, koje prenosimo uz minimalne redakcijske izmene, sve razjasnilo.

Saopštenje KK Partizana o ABA ligi i prijemu KK Dubai

– KK Partizan se nakon sednice Skupštine ABA j.t.d. lige javno obraća sa željom da pojasni svoju poziciju prilikom današnjeg donošenja odluka. Želja KK Partizan jeste bila da se prvo odlučuje o izmeni Društvenog ugovora, prijemu novih članova koji su na to ostvarili pravo po Statutu ABA Lige, preoblikovanju Javnog trgovinskog društva u d.o.o, a tek potom o proširenju lige i prijemu Dubaija.

Ipak, kako na prve dve teme u ovom trenutku nije postignut dogovor, uz uveravanja da će se dve navedene tačke okončati do 30.06. Klubovi su pristupili glasanju o prijemu Dubaija i proširenju Prve ABA lige. KK Partizan ovu proceduru smatra apsurdnom, jer je Dubai praktično prvo primljen u Ligu, da bi mu tek naknadno bilo traženo mesto u istoj.

Ono što KK Partizan želi da naglasi, jeste da Klub principijelno nije bio protiv ulaska Dubaija u ABA ligu, već protiv načina na koji je ta odluka doneta. Takođe, Klub je veoma zabrinut zbog proširenja kalendara takmičenja na još četiri utakmice koje predstavljaju dodatno opterećenje za igrače. U prilog konstruktivnom pristupu KK Partizan rešavanju ovog pitanja ide i činjenica da je finansijska ponuda Dubaija povećana upravo na inicijativu i insistiranje crno-belih.

Na kraju ili početku, KK Partizan izražava zadovoljstvo zbog situacije u kojoj će od naredne sezone u Prvoj ABA ligi moći da se takmiči šest srpskih timova. Uprkos zabrinutosti zbog zgusnutog kalendara i neslaganju sa redosledom donošenja odluka, KK Partizan pozdravlja mogućnlst da se kvalitet srpskih klubova potvrdi kroz povećan broj učesnika u najvišem rangu regionalnog šampionata, ujedno i najkvalitetnijem takmičenju na našim prostorima – piše u saopštenju Partizana.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga