Pratite nas preko:
Poruka Svetislava Pešića na tabli u svlačionici reprezentacije Srbije
Svetislav Pešić poruka na tabli, Printskrin: Instagram/sport.klub

Košarka

“Jedan za svi” je postao hit, a jedan čovek je to uradio pre Pešića: Posle toga su postali prvaci sveta

Srbija je ubedljivo porazila Litvaniju u četvrtfinalu Mundobasketa, a posle meča je viralan postao snimak iz svlačionice Orlova na kojem se vidi selektor Svetislav Pešić kako ispisuje markerom na tabli motivacionu poruku: “Svi za jednog, jedan za svi”.

Naravno, Pešić je iskoristio priliku da se našali na svom piroćanskom dijalektu, ali je snimak pobrao mnogo simpatija oduševljenih srpskih navijača. Ipak, ono što malo ko zna je da Pešić nije prvi koji je ovu motivacionu poruku napisao igračima pred meč na tabli u svlačionici.

Zapravo, jeste u svojoj interpretaciji sa onim “svi” na kraju. Ali, zahvaljujući foto arhivi MN pressa možemo da se podsetimo da je nešto slično izveo i Mirko Jozić na tabli u hotelu, selektor legednarne “čileanske” generacije koja se 1987. godine domogla titule šampiona sveta u fudbalu.

FUDBAL - U20 - Mladi fudbaleri SFRJ Jugoslavije YUG u hotelu. MIRKO JOZIC, selektor. Santiago de Cile, 24.10.1987.
Foto: MN press/T.Mihajlovic

Bila je to generacija zlatnih omladinaca na čelu sa Mijatovićem, Brnovićem, Prosinečkim, Šukerom i ostalima, sjajna grupa sportista i nešto na šta nas ovih dana definitivno podseća i selekcija košarkaša Srbije koja se bori za medalje u Manili.

Pešić, kao i Jozić, definitivno zna kako se osvajaju trofeji jer je uostalom i te iste 1987. godine bio šampion sveta sa juniorima, generacijom iz Bormija u kojoj su se istakli Rađa, Kukoč, Divac, Đorđević…

Nema sumnje da će srpski košarkaši nastaviti da slede motivacionu poruku selektora i u polufinalnom meču na Mundobasketu. Ako budu “jedan za svi”, nema potrebe da sumnjamo u novo slavlje.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka