Pratite nas preko:
Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Beta/AP

Košarka

Jokić javio selektoru: Igra za Srbiju na Olimpijskim igrama!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić objavio je spisak košarkaša na koje računa za Olimpijske igre u Parizu, a na njemu je i MVP NBA lige Nikola Jokić.

Pešić je odredio spisak od 16 kandidata za reprezentaciju, a spisak je objavljen na sajtu Košarkarškog saveza Srbije.

Na spisku su: Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

dobrodoslica500

Jokić obradovao naciju

Uz dužno poštovanje svima, onaj koga su svi čekali jeste Nikola Jokić. I on će, po svemu sudeći, biti u Parizu sa “orlovima”.

– Jokić je verovatno sve vreme imao nameru da igra, samo je želeo dovoljno da se odmori od naporne sezone u NBA ligi. Bio mu je potreban mir i otišao je sa porodicom i prijateljima. Danas je javio selektoru da je odlučio i da želi da igra – rekli su iz Jokićevog najbližeg okruženja, a piše Informer.

Početak okupljanja reprezentacije je 24. juna, dok će fakultativni treninzi početi nekoliko dana ranije. Prve provere iza zatvorenih vrata su 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske.

Prvi zvanični prijateljski meč tim Srbije će igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu. Zatim sledi put u Abu Dabi, gde će se naš tim sastati sa Australijom 16. jula i reprezentacijom SAD dan kasnije. Zatim sledi povratak u Srbiju i duel sa Japanom 21. jula u Beogradskoj areni. Put Lila, tim Srbije kreće 24. jula.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka