Pratite nas preko:
Micić i Jokić
Micić i Jokić; Foto: MN Press

Košarka

Jokić ponovo sa reprezentacijom: NBA as na okupljanje došao sa ortopedskom čizmom

Najbolji košarkaš NBA lige Nikola Jokić pojavio se ovog ponedeljka na okupljanju reprezentacije Srbije u hotelu “Interkontinental”, na početku priprema nacionalnog tima za Olimpijske igre u Parizu.

Ono što je takođe privuklo pažnju, a što može da zabrine je činjenica da je Nikola Jović na okupljanje došao noseći ortopedsku čizmu jer još uvek nije sanirao povredu koju je zadobio po završetku NBA sezone.

dobrodoslica500

Tu su i kapiten Bogdan Bogdanović, kao i svi ostali, a da će atmosfera u nacionalnom timu biti sjajna potvrdili su Marko Gudurić i Aleksa Avramović, koji su zagrljeni stigli među ”orlove”.

Micić i Jović
Razgovor Micića i Jovića (Foto: MN Press)

Novo ime na spisku

Selektor Svetislav Pešić saopštio je da će Vladimira Lučića u timu zameniti Aleksa Radanov.

– Lučić je rekao da ne može da se odazove u ovom trenutku, pa smo umesto njega pozvali Aleksu Radanova koji je već tri godine deo našeg sistema – rekao je Pešić na konferenciji za medije.

Pešić će tako na početku priprema računati 16 igrača, koji će konkurisati za spisak od 12 putnika za Pariz, a to su: Aleksa Avramović, Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Aleksa Radanov, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Pešić je istakao i da će Nikola Jović uskoro skinuti zaštitnu čizmu i da će se brzo uključiti trenažni proces.

Srbija će na Olimpijskim igrama igrati u grupi C protiv Sjedinjenih Američkih Država, Južnog Sudana i pobednika kvalifikacionog turnira u Portoriku, a očekuje se da to bude ili Litvanija ili Italija.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka