Pratite nas preko:
DEJAN MILOJEVIC i NIKOLA JOKIC na revijalnoj kosarkaskoj utakmici DEKI CIAO u hali Mega Factory, Beograd 11.06.2020. godine Foto: MN PRESS / Ivica Veselinov
Deki i Nikola (Foto: MN press)

Košarka

Jokićev trener na ivici suza: “Dejan je hteo da Nikola zna koliko je ponosan na njega”

NBA liga i košarkaški svet tuguju za Dejanom Milojevićem. Pomoćni trener Golden Stejta preminuo je u 47. godini od posledica srčanog udara, a tim povodom se oglasio i Majk Meloun, trener Denvera.

Iskusni stručnjak koji vodi računa o Nikoli Jokiću, prvoj zvezdi NBA lige na čiji je razvoj Milojević imao presudan uticaj, otkrio je američkim medijima koliko je zaista Deki voleo Nikolu.

– Deki je bio veliki i blizak prijatelj Nikole. Veliki značaj je dao za srpsku košarkašku zajednicu, puno je značio mnogim ljudima, ostavio je iza sebe neverovatno nasleđe. Uticao je na živote. Tragično je da neko tako mlad u tim godinama ode tako brzo – istakao je Meloun.

Zatim je otkrio da je non-stop bio na vezi sa trenerom Voriorsa Stivom Kerom u trenucima dok se Milojević borio za život.

– Kada smo čuli da je Deki u bolnici, odmah sam kontaktirao Stiva Kera i odmah mi je odgovorio. Bio je u bolnici zajedno sa Dekijevom porodicom i kada je preminuo, Stiv mi je odmah javio. Želeo je da mi stavi do znanja da je Deki mnogo voleo Nikolu i da je bio ponosan na njega i to je ono što sam pokušao da podelim sa Nikolom.

Zna iskusni trener da je Jokiću teško u ovim trenucima da se koncentriše na košarku.

– Prošao sam to sa svojim pokojnim ocem. Kada izgubite nekoga do koga vam je baš puno stalo, mnogo je teško. I najvažnije za Jokića je da zna da ga je Deki voleo i da ima obavezu da nastavi njegovim putem. Na terenu, van terena, onako kako je živeo, da se o Dekijevom imenu i dalje priča. Moje misli su uz Dekijevu porodicu i stručni štab Voriorsa – zaključio je Majk Meloun.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka