Pratite nas preko:
Trener Efesa Erdem Džan ljubi ruku Željku Obradoviću pre utakmice protiv Partizana na turniru u Atini.
Printscreen: Action24

Evroliga

Kakav gest poštovanja: Trener Efesa poljubio ruku Željku Obradoviću (FOTO)

Partizan učestvuje ovog vikenda na turniru u Atini, a u prvom meču igra protiv Anadolu Efesa.

Pre početka utakmice došlo je i do susreta nekadašnjih saradnika iz Fenerbahčea, ili bolje reći učitelja i učenika. Željko Obradović se sreo sa svojim bivšim pomoćnikom Erdemom Džanom, koji je ovog leta preuzeo “pivare” iz Istanbula.

I tom prilikom je zabeležena scena koja je obišla celu košarkašku Evropu. Turski stručnjak je iskazao neverovatan gest poštovanja prema svom nekadašnjem mentoru.

Džan je prišao Obradoviću i najpre mu poljubio ruku, a potom svojim čelom dodirnuo njegovu šaku. To je i način iskazivanja velikog poštovanja nekoj osobi u islamu.

Karijera Erdema Džana

Džan je godinama bio “desna ruka” Obradoviću u Feneru, da bi po odlasku srpskog trenera i on napustio klub. Posle godinu dana u stručnom štabu Jute, vratio se u domovinu i preuzeo Turk Telekom sa kojim je prošle sezone beležio sjajne rezultate.

Bio je prvi na tabeli posle ligaškog dela prvenstva, a u plej-ofu je stigao do polufinala. To ga je preporučilo da nasledi Ergina Atamana na klupi aktuelnog turskog prvaka.

Džan je samo još jedan vrhunski stručnjak koji je stasao u direktnoj saradnji sa Obradovićem, baš poput Dimitrisa Itudisa, koji sedi na klupi Fenerbahčea.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga