Pratite nas preko:
Golden State Warriors players Chris Paul (3), Draymond Green (23), and Moses Moody, left, celebrate during the second half of the team's NBA basketball game against the New York Knicks in New York, Thursday, Feb. 29, 2024. (AP Photo/Peter K. Afriyie)
Drejmond Grin je branio nasilnika koji je pretukao Viginsovu svastiku, Foto: Beta/AP Photo/Peter K. Afriyie

Košarka

Ključa među Voriorsima: Vigins se povukao iz tima zbog Grina, u epicentru svega je svastika

Golden Stejtu ne ide dobro ove sezone, uz to su doživeli i tešku tragediju kad je preminuo Dejan Milojević. Međutim, nedaćama Voriorsa tu nije kraj. Sad je opet narušena atmosfera u svlačionici, a za to je krivac ko drugi nego Drejmond Grin.

Jedan od najprgavijih i za mnoge najprljaviji igrač u NBA opet je dospeo u centru pažnje, a mediji spekulišu da je on razlog zašto se Endrju Vigins povukao na neodređeno iz tima.

dobrodoslica500
Golden State Warriors forward Andrew Wiggins brings the ball up against the Los Angeles Lakers during the second half of an NBA basketball game in San Francisco, Thursday, Feb. 22, 2024. (AP Photo/Jeff Chiu)
Endrju Vigins, Foto: Beta/AP Photo/Jeff Chiu

Nekadašnji prvi pik sa drafta je zatražio odsustvo iz tima iz “privatnih razloga”. Ipak, mediji navode da je uzrok tome Drejmond Grin i njegova izjava o Majlsu Bridžisu.

Naime, košarkaš Šarlota se vratio ove sezone na teren pošto je celu prethodnu sezonu bio suspendovan zbog porodičnog nasilja. E sad, kakve to veze ima sa Viginsom i Grinom?

Golden State Warriors forward Draymond Green (23) brings the ball up during the second half of the team's NBA basketball game against the New York Knicks in New York, Thursday, Feb. 29, 2024. (AP Photo/Peter K. Afriyie)
Foto: Beta/AP Photo/Peter K. Afriyie

Elementi telenovele

Pa, ovako devojka koja je pretrpela nasilje od strane Bridžisa je rođena sestra verenice Endrjua Viginsa, ili po srpski svastika.

A do Grina dolazimo tako što je nedavno posle meča između Šarlota i Golden Stejta na kome je došlo do varnica, izjavio da Bridžisa gleda kao mlađeg brata. Te između ostalog izrazio sumnju da je on uradio bilo šta loše ikada, samim time poručivši da je nevin i u slučaju porodičnog nasilja.

– Majls je moj brat, to je moj mlađi brat, tako da neću da sedim ovde i prozivam Majlsa. Majls ne može da učini ništa loše – izjavio je Grin.

Ovakve njegove reči sigurno se nisu dopale ni Viginsovoj ženi, a ni samom košarkašu. I to je sigurno uticalo i na odnose među njima i u celoj ekipi. Zato su mediji u SAD počeli da spekulišu da su to ti “privatni razlozi” zbog kojih je Vigins tražio odsustvo.

Trener Ker ćuti o svemu

Upitali su o tome i treners Stiva Kera.

– Mi razumemo da je Vigins osoba koja ceni privatnost i on traži da to ostane privatno i mi ćemo to poštovati. Tako da mi ne pomaže da sedim ovde i pokušavam da objasnim bilo šta od toga. Suština je da poštujemo Viginsa, potreban nam je i u potpunosti ga očekujemo da se vrati, ali jednostavno ne znamo kada će to biti – rekao je Ker.

Što se tiče Drejmonda, on ne samo da je poznat po sukobima i tučama sa protivnicima, već nekada nije štedeo ni saigrače. Pamtimo od pre nekoliko godina onu tuču na treningu sa Džordanom Pulom, koji je ove sezone član Vašingtona.

Vigins je član startne petorke Voriorsa koji trenutno se bore da ostanu na mesto koje vodi u plej-in. Njihov naredni meč je u noći između petka i subote kada će gostovati u Torontu. Kvote za taj meč pogledajte OVDE.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka