Pratite nas preko:
ZREB za Kup Radivoja Koraca, u hotelu Radisson Blu. Beograd, 23.01.2024. foto: Marko Metlas Kosarka, Zreb za Kup Srbije, Radison Blu
Janis Sferopulos i Željko Obradović, Foto: MN Press/Marko Metlaš

ABA liga

Litvanac tvrdi da Obradović daje 30.000 evra godišnje za karte, a Zvezda gradi svoju halu

Specijalizovani košarkaški sajt “Basket News” objavio je zanimljiv tekst na temu specijalnih pozivnica Evrolige za narednu sezonu.

U njemu su se bavili koji su argumenti klubova, koji nemaju A licencu, da dobiju poziv da i sledeće godine budu učesnici najjačeg evropskog klupskog takmičenja. Između ostalog tu su se osvrnuli i na srpske predstavnike.

Pre nego što se dotaknemo šta su napisali, da navedemo da je glavni urednik ovo sajta Donatas Urbonas. Litvanac je jedan od najupućenijih i najinformisanijih evropskih novinara, neki pandan Adrijanu Vojnarovskom kada je reč o evropskoj košarci.

kosarkas Partizana na utakmici Evrolige protiv Efesa u hali Stark Beogradska arena, Beograd 29.02.2024. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Partizan, Evroliga, Efes, Anadolu Efes
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Obradović plaća 30.000 evra za besplatne karte

U objavljenom tekstu kao glavne prednosti Partizana za učešće u Evroligi navode pre svega broj prodatih sezonskih ulaznica. Ove godine su crno-beli prodali 16.124 sezonske karte. Uz to navijači koji prave jednu od najboljih, ako ne i najbolju atmosferu u celom takmičenju.

Takođe, u prilog tome navode i da je budžet Partizana 20 miliona evra, kao i da najtrofejniji evropski trener sedi na klupi. Kad smo već kod Željka Obradovića, prema navodima ovog portala, on godišnje lično izdvaja 30.000 evra na karte za utakmice.

Razlog za to jeste što crno-beli zbog velikog interesovanja ne mogu da dele besplatne karte. Tako da verovatno trener Obradović sam plati određeni broj ulaznica koje razdeli porodici ili prijateljima.

Zvezda gradi novu halu

Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Što se tiče Crvene zvezde, i kod nje je otkrivena jedna do sada nepoznata informacija. Reč je o tome da klub sa Malog Kalemegdana navodno planira izgradnju nove hale od 15.000 mesta.

Kao argument zašto bi crveno-beli mogli da dobiju poziv za narednu sezonu Evrolige navodi se takođe atmosfera koju prave navijači. Zatim broj prodatih sezonskih ulaznica (11.666), kao i to što je trenutno prva na tabeli ABA lige i da kao tim sa prednošću domaćeg terena u plej-ofu je glavni favorit za osvajanje regionalnog takmičenja.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga