Pratite nas preko:

Košarka

Luka Dončić pokazuje 3 prsta i peva “Vidovdan” iz sveg glasa: Snimak iz Manile uzburkao javnost u celom regionu

Na društvenim mrežama se pojavio snimak Luke Dončića kako visoko podiže tri prsta i peva pesmu “Vidovdan”, što je izazvalo brojne reakcije i u Srbiji, ali i u celom regionu.

Kako se navodi, snimak je nastao na jednoj zabavi u Manili, nakon što je slovenačka reprezentacija završila takmičenje na sedmom mestu. Pored kapitena Slovenije na snimku su i njegovi saigrači Zoran Dragić i Jakob Čebašek i svi zajedno pevaju hit Goce Lazarević.

dobrodoslica500

Slovenački košarkaš ne zaboravlja svoje srpske korene, a dobro je poznato i da je deo njegove porodice po ocu poreklom upravo iz južne srpske pokrajine.

Luka Dončić na meču Slovenija - Nemačka
Foto: Beta/AP Photo/Hiro Komae

Ovaj snimak koji se pojavio istog trenutka je obišao ne samo Srbiju već i čitav region, a posebno sve zemlje bivše SFRJ.

I brojni mediji su objavili snimak, uz različite reakcije.

Slovenački “Žurnal 24“, podseća na Dončićevo poreklo po ocu, te da košarkašu Dalasa nije strano da uživa uz srpske narodnjake. Takođe, navode i da je ovaj snimak izazvao opšte oduševljenje u srpskoj javnosti.

U hrvatskim medijima se navodi da je javnost u Sloveniji podeljena zbog videa koji je procurio.

Slovenia guard Luka Doncic (77) celebrates after winning against Italy during the Basketball World Cup classification match in Manila, Philippines, Saturday, Sept. 9, 2023.
Foto: Beta/AP Photo/Aaron Favila

Te da su jedni razočarani, jer smatraju da sedmo mesto na Svetskom prvenstvu nije razlog za ovakvo slavlje, dok drugi sumnjaju da je snimak nastao još tokom trajanja samog takmičenja.

Mediji u BiH su podsetili na još jedan Dončićev snimak iz automobila kada je slušao pesmu “Morem plovi jedna mala barka” uz izvođenju Baje Malog Knindže, te da mu ovo nije prvi ispad ovakve vrste. Zbog toga je bio osuđen od strane hrvatske javnosti.

Uz to navode i priču o tome da je pesma napisana povodom 600 godina od Boja na Kosovu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka