Pratite nas preko:
MARIO HEZONJA kosarkas Reala Madrid na utakmici Evrolige protiv Partizana u hali Stark Beogradska arena, Beograd 21.03.2024. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Partizan, Evroliga, Real Madrid
Mario Hezonja ostaje u Real Madridu, Foto: MN Press/Marko Metlaš

Košarka

Ma, verujemo ti da nije do džakova para: Hezonja objasnio zašto je potpisao novi ugovor sa Realom

Više nema nagađanja, Mario Hezonja ostaje u Real Madridu. Hrvatski reprezentativac je potpisao novi ugovor sa “kraljevskim klubom” koji je višegodišnji.

Prema nekim informacijama španskih novinara, reč je čak o petogodišnjem ugovoru, po kome će zarađivati 2,5 miliona evra po sezoni. Ako se uzme da je to ukupno 12,5 to je onda jedan od najbogatijih ugovora u evropskoj košarci.

dobrodoslica500

Jasno je da ovakvoj finansijskoj ponudi nisu mogli da pariraju ni Barselona, ni Partizan koji su ga želeli.

I nije ovo iznenađenje, jer je Real koji se suočio sa penzionisanjem dvojice veterana, Serhija Rodrigeza i Rudija Fernandeza, morao da zadrži “kičmu” tima.

MARIO HEZONJA kosarkas Reala Madrid na utakmici Evrolige protiv Partizana u hali Stark Beogradska arena, Beograd 21.03.2024. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Partizan, Evroliga, Real Madrid
Foto: MN Press/Marko Metlaš

U međuvremenu se Hezonja oglasio na Tviteru gde je objasnio zašto je pristao na novi ugovor sa kraljevskim klubom.

– Kao što znate posle poslednje utakmice u sezoni ja sam postao slobodan igrač i slobodan sam da odlučim gde želim da igram narednih godina. Nisam ulazio ni u kakkav dogovor ni sa kim drugim do sada. I kao što sam rekao, prvo ćete čuti uvek od mene. Real Madrid je verovao u mene kad mnogi nisu, brinuo o meni i mojoj porodici od prvog dana kada sam došao i učinio da se osećamo kao kod kuće. Jedina moja namera je bila da ostanem i srećan sam što mogu da vam kažem da nastavljam svoje putovanje u mojoj kući, mom Real Madridu na duže vreme – napisao je Hezonja.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka