Pratite nas preko:
VANJA MARINKOVIC kosarkas Srbije na utakmici kvalifikacija za Evropsko Prvenstvo protiv Finske u hali Aleksandar Nikolic, Beograd 23.02.2024. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS KOSARKA, BASKETBALL, KVALIFIKACIJE, SRBIJA, FINSKA, FINLAND, SERBIA
Vanja Marinković i reprezentativci Srbije, Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Košarka

Marinković dobio neobično pitanje posle pobede nad Gruzijom, Pešić vidi motivisanost igrača zbog Olimpijskih igara

Košarkaška reprezentacija Srbije ispunila je plan u ovom FIBA prozoru kvalifikacija za Eurobasket 2025. U prva dva meča ostvarene su i dve pobede. Posle Finske u Beogradu, možda i lakše nego što je očekivano je pala i Gruzija u Tbilisiju.

Po završetku meča na konferenciji za medije novinarima se najpre obratio ponajbolji igrač srpske selekcije, Vanja Marinković.

– Igrali smo dobar meč, agresivno. U obe faze igre smo bili sigurni. Igrali smo dobru odbranu, posebno na Tomasonu. Šengelija je ubacio 19 poena, ali mislim da je odbrana bila dobra. Imali su 20 asistencija i 9 izgubljenih lotpi, što je dobro. Mislim da je to odlučilo utakmicu. Takođe, imali smo i dobru energiju – rekao je Marinković koji je ubacio 15 poena.

VANJA MARINKOVIC kosarkas Srbije na utakmici kvalifikacija za Evropsko Prvenstvo protiv Finske u hali Aleksandar Nikolic, Beograd 23.02.2024. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS
Foto: MN Press/Ivica Veselinov

On je dobio i jedno interesantno pitanje u vezi sa atmosferom na tribinama. Očigledno da novinari u Gruziji nisu upoznati gde je igrao fantastični šuter.

– Kada je Gruzija prišla na -4, publika je bila dobra. Ali, ako mene pitate, ja sam igrao za Partizan mnogo godina. Mislim da nema publike na svetu koja može da se poradi sa Partizanovom. Bilo je dobro danas, ali sam ja igrao u baš dobroj atmosferi – rekao je kroz osmeh Marinković.

Pešić o motivaciji igrača zbog Olimpijskih igara

Reč je potom preuzeo selektor Svetislav Pešić.

– Vrlo bitna pobeda za nas. Kao što je i Vanja rekao, odbrana je bila dobra. Uradili smo dobar posao, pre svega na njihovom plejmejkeru, ali i na Šengeliji. Možete da vidite statistiku. Postigli su 20 poena u tranziciji. Bili smo u poziciji da igramo odbranu i pomažemo jedni drugima.

Dubai u Evroligi, Svetislav Pešić u stručnom štabu
Foto: MN Press

Selektora su upitali i da li je to što je Srbija vicešampion sveta opterećenje u kvalifikacijama?

– Ovo nije novo za nas. U većini mečeva to nije bitno. Moramo da budemo spremni da shvatimo svoju poziciju. To nam znači da mi budemo više motivisani, posebno jer nas očekuju u Olimpijske igre. Igrači žele da pokažu da su spremni. Siguran sam da će ove dve pobede biti velika motivacija za sve da daju svoj maksimum, da igraju dobro, da treniraju i da se pripreme za sledeći izazov, a to su Olimpijske igre.

Naredno okupljanje srpskih reprezentativaca, nadamo se u najjačem sastavu, biće krajem juna kad počinju pripreme za Olimpijske igre. Kvalifikacije za Eurobasket nastavljamo u novembru kada gostujemo u Danskoj.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka