Pratite nas preko:
Đorđe Mićić
Foto: MN Press

Košarka

Mićić ponosan na ekipu Čačka: “Pre neki dan smo osetili ABA ligu, a večeras Evroligu”

Veliki uspeh ostvarili su košarkaši Čačka 94 ovih dana u Nišu. U polufinalu su naišli na košarkaše Zvezde i to je bio kraj za njih. Međutim, imaju na čemu da budu ponosni, još kako.

Trener Đorđe Mićić veoma je zadovoljan partijom svojih izabranika. Svestan je velikog uspeha i iskustva koji su dobili u ovim mečevima u Nišu.

– Pre neki dan smo osetili ABA ligu, a večeras Evroligu. Sve je ovo lepa priča za nas. Čestitam na svemu do sada svojoj ekipi. Za nas je bitno da idemo korak po korak i želimo da napredujemo. Sinoć smo organizovali dva autobusa naše dece iz škole košarke koji su došli vamo da gledaju utakmicu protiv evroligaša – rekao je Mićić.

Ulogu savetnika u stručnom štabu ima Marko Marinović, legendarni košarkaš i jedan od pomoćnika selektora Pešića.

– Marko i ja se znamo od osme godine. Igrali smo zajedno u Borcu i FMP. Mi dišemo zajedno, jedan drugog dopunjujemo. Voleo bih da u budućnosti to tako i ostane. 

Ovaj uspeh će sigurno da bude velika motivacija za nove izazove koji dolaze.

– Želimo da rastemo. U školi košarke imamo oko 150 članova. Već ove godine iskorak je veliki. Ljudi iz grada su prepoznali jer smo mi privatni klub. Nadam se da ćemo sledeće godine još jedan korak napred, pa možda čak i napada na ABA 2 ligu. 

Pod utiscima je i prvotimac Nikola Gašić.

– Utisci su predivni. Puna hala i nešto što za nas je neverovatno. Ogromno iskustvo je ovaj Kup i mnogo sam ponosan na našu ekipu. Pokazali smo da dobro radimo i da smo upli muški i u ovu utakmicu Zvezda je fenomenalna ekipa i tu nema šta da se pominje. Ostvarili smo plasman u polufinale i želim da nastavimo u ovakvom ritmu da igramo sezonu – izjavio je Gašić.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka