Pratite nas preko:
Džejlen Braun, Boston Seltiks, Njujork Niks, NBA
Džejlen Braun, Boston Seltiks, Njujork Niks, NBA

Košarka

Najplaćeniji košarkaš sveta ne jede ništa: “Ja sam samo jedan od mnogih”

Najplaćeniji NBA košarkaš današnjice Džejlen Braun iz Boston Seltiksa je jedan od brojnih košarkaša u najjačoj ligi sveta koji posti tokom meseca ramazana.

Ramazan je u islamu mesec u kom se muslimanima savetuje da se suzdržavaju od preterivanja svake vrste, prvenstveno kroz celodnevni post – suzdržavanje od hrane i pića.

Slotomanija

Takav je slučaj i sa Braunom koji posti svaki dan što se ne odražava na njegove partije na parketu i što bek Bostona ne vidi kao problem budući da ne želi da se tuđe borbe zanemaruju samo zato što on posti.

– Ovo je neverovatno doba godine. Mnogo ljudi širom sveta posti, a ja sam samo jedan od njih i ne izdvajam se ni po čemu. To je neverovatan mesec za jačanje organizma, snage i fokusa – odgovorio je Braun na pitanje novinara o tome kako se snalazi u igri kad posti.

Braun nikada nije potvrdio svoja religijska uverenja iako su mnogi uvereni da je musliman što potvrđuje i post tokom ramazana.

Podsetimo, Braun je najplaćeniji NBA košarkaš budući da je prošle godine potpisao petogodišnji ugovor sa Bostonom vredan 304 miliona dolara.

Taj ugovor premašuje onaj od 264 miliona dolara koji je 2022. godine potpisao najbolji igrač sveta, Nikola Jokić.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka