Pratite nas preko:
Dejan Milojevic
Dejan Milojević; Foto: Beta/AP Photo/Darren Yamashita

Košarka

NBA odložila derbi zbog Milojevića, a srce cepaju oproštajne reči Novice Veličkovića

Nikome u NBA, a posebno Golden Stejtu nije do košarke ovih dana, a razlog je prerana smrt srpskog trenera Dejana Milojević. Asistent Stiva Kera je u utorak uveče doživeo srčani udar od kog je preminuo u sredu nakon neuspele intervencije i reanimacije. Zbog toga je najjača liga sveta donela odluku o novom odlaganju.

Nakon što je otkazan duel između Golden Stejt Voriorsa i Jute Džez, takođe je odložen i meč “ratnika” protiv Dalas Maveriksa. Nije samo ceo tim Voriorsa skrhan ovim događajem, već i Luka Dončić, zvezda Mavsa, koji se takođe oprostio od Milojevića na društvenim mrežama.

“Gde si, bre, munze…”

U moru oproštajnih poruka od preminulog trenera, izdvojila se ona koju je dan nakon smrti legendarnog asa objavio Novica Veličković. Njih dvojica su igrali zajedno u dresu Partizana. Potom je Veličković bio i u timu Mege koji je sa klupe predvodio Milojević. Stvorili su veliko prijateljstvo, pa je prerani odlazak srpskog stručnjaka veoma teško pao Veličkoviću.

“‘Gde si bre munze…’ Dećo moj, voli te tvoj Munze! Brate moj, velika tuga, bol… Presrećan sam što sam te imao za prijatelja, mentora, brata! Mnogo sam sreće imao što sam uz tebe rastao, što sam gledao tvoje ljudske kvalitete. Što sam gledao poštenje, hrabrost, vedrinu, osmeh, jednostavnost… Što sam mogao da vidim kakav si otac i muž! Mogu da pišem ovde o košarci, životu, savetima… Mogu danima, godinama da pišem! I sigurno ću biti jedan od mnogih koji će se truditi da sva tvoja dobrota, osmeh i dela budu zauvek na mestu gde treba da budu. A najveći si! Hvala ti za sve! I još jednom, voli te tvoj Munze!“, napisao je Veličković na Instagramu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka