Pratite nas preko:

Košarka

Adetokumbo: Liga šampiona je jača od NBA, a njen prvak se ne naziva šampionom sveta

Noa Lajls, sjajni atletičar, je nedavno fino isprovocirao mnoge iz NBA lige. Upitao se ono što bi i svako normalan, “zbog čega se šampion NBA lige naziva šampionom sveta“?! Bio je to kao poziv na linč raznih NBA košarkaša.

PODRŠKA OD GRKA

Posle Svetskog prvenstva oni su ostali bez mnogo argumenata. Priče kako ih zanimaju samo Olimpijske igre mogu da koriste za ličnu upotrebu. Međutim, sam sebi nadenuti pridev “šampion sveta” ipak nije u redu.

dobrodoslica500

Zanimljivo, isto mišljenje ima i Janis Adetkumbo, košarkaš Milvokija i reprezentacije Grčke.

– Lajls ima moju podršku. Toliko su ga prozivali, a samo je rekao očiglednu stvar. Možda je u pitanju arogancija. Mislim da se ni u jednom sportu ne zovete svetskim šampionima. U fudbalu, koji je mnogo veći od NBA i popularniji od NBA, šampioni UEFA Lige šampiona ne kažu da su šampioni sveta – kazao je Adetokumbo, a prenosi “Basketnews“.

– Kada osvoje Svetsko prvenstvo, igraju protiv SAD, igraju protiv timova širom sveta, zemalja širom sveta, onda kažu da su svetski šampioni. Za mene, mislim da je Manu Đinobili to najbolje objasnio ’Hej, 2006. Argentina osvojio SP, ja sam svetski šampion, ti si šampion NBA, ja sam svetski šampion jer smo pobedili grčki tim koji je bio pobedio SAD u prethodnoj utakmici, ja sam pobedio tim Španije, Pobedio sam reprezentaciju Brazila, znaš, tako da sam svetski šampion. Slažem se.

Janis se pridružio ostalim evropskim igračima sa svojim mišljenjem koje je u suprotnosti sa mišljenjem većine NBA igrača.

– Na kraju dana, da biste bili šampion sveta, morate da pobedite svet. Razumem da je NBA najbolja liga na svetu i da je talenat u NBA najbolji što ćete ikada videti. u vašem životu. Nije ni blizu, to je najbolja liga na svetu, ali ne možemo reći da ste svetski šampion jer igrate u najboljoj ligi na svetu – rekao je on.

“NEMCI MOGU SEBE DA NAZOVU PRVAKOM SVETA”

– Ne kažem da postoje drugi timovi na svetu koji mogu da pobede Denver Nagetse, na primer, ne kažem to. Ali morate da poštujete te timove – rekao je Janis i dodao:

– Kažete ‘Ja sam NBA šampion, ja sam ACB šampion, ja sam šampion Evrolige, ja sam šampion Grčke, ja sam šampion Španije, ja sam šampion Francuske lige.

Nemačka je nedavno osvojila FIBA Svetsko prvenstvo 2023. pošto je pobedila tim SAD u polufinalu, a zatim pobedila Srbiju u finalu. Janis misli da Nemci sebe mogu da nazovu svetskim prvacima.

– Nemačka je osvojila Svetsko prvenstvo, zar ne? Nemačka može da kaže: ‘Da, mi smo svetski prvaci.’ Upravo su osvojili Svetsko prvenstvo. Mislim da su pobedili reprezentaciju SAD. Onda su otišli ​​u finale i pobedili reprezentaciju Srbije – rekao je Adetokumbo.

– Možda ću dobiti neku reakciju na ovo, ali nije me briga, potpuno se slažem s njim – rekao je Janis.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka