Pratite nas preko:
Davidovac i Vanja
Srpski košarkaši (Foto: Beta/AP Photo/Aaron Favila)

Košarka

Nemci sramno likuju posle trijumfa: “Nagomilana frustracija srpskih zvezda”

Nemačka je prvi put u istoriji postala prvak sveta u košarci, sportu u kome, kako sami kažu, nisu vični. Naravno, tamošnji mediji su sa oduševljenjem dočekali ovu informaciju pa likuju posle pobede od 83:77 nad košarkaškom silom, kao što je Srbija.

Čuveni tabloid “Bild” se posle trijumfa Nemačke posebno osvrnuo na reakcije naših igrača kojima je teško pao današnji poraz u finalu Mundobasketa.

dobrodoslica500

“Srpske zvezde nekontrolisano plaču!”, naslov je jednog od njihovih tekstova, uz konstataciju da “ovaj poraz stvarno boli srpske košarkaše”.

Dalje se u tekstu navodi da Srbija od kada nastupa kao samostalna država nije dobila nijedno finale na velikim takmičenjima.

– Srpske zvezde nekontrolisano plaču zbog svog razočaranja, jer Srbija je apsolutna košarkaška nacija, ali nikada nije uspela da osvoji važnu titulu. Srbija je stigla do finala na svim važnijim košarkaškim turnirima, ali na kraju nikada nije osvojila zlato. Posle sledećeg razočaranja, verovatno će prvo morati da izađe na videlo nagomilana frustracija srpskih zvezda – piše “Bild”.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka